Algemeen

Disney vindt actrice voor Tinkerbell in 'Peter Pan & Wendy'

Disney maakt van actrice Yara Shahidi het bekende kleine elfje / feetje.

door Bram de Groot om 12:54 in Algemeen
Er werden de afgelopen jaren vele actrices - zoals Margot Robbie en Reese Witherspoon - in verband gebracht met de rol van Tinkerbell in de live-actionfilm Peter Pan & Wendy van Walt Disney. Niemand kon echter voorspelen bij welke relatief onbekende actrice deze rol uiteindelijk is beland.

Via Deadline wordt namelijk bekend dat actrice Yara Shahidi, bekend uit onder meer de serie Grown-ish en de film The Sun Is Also a Star, de rol van het kleine elfje / feetje gaat invullen. De casting is ook opvallend doordat de actrice een andere huidskleur heeft dan het figuurtje uit de eerdere Disney-producties.Het casten van acteurs met een andere huidskleur in rollen van ouder bronmateriaal is niet geheel gek. Eerder logisch. Jarenlang werden er strips en cartoons gemaakt waarin nagenoeg alleen witte / blanke personages waren te zien. Diversiteit in de casting voor die rollen is dus helemaal op zijn plaats.

Peter Pan & Wendy van David Lowery heeft ook rollen voor minimaal Alexander Molony (Peter Pan), Ever Anderson (Wendy) en Jude Law (Captain Hook).

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Renegade

Avatar

Is dit nu echt? Hoe fout.

adofmirosch

Avatar

Hoezo is de casting opvallend? we weten inmiddels allemaal toch dat Disney door gedraaid is in hun politic correcte casting.

GreenHornet

Avatar

Heb het gehad met Blackwashing. Als bron material blank is hou het dan blank. Als het een Zusje was geweest of een nieuw karakter dan heb ik er geen moeite mee.

Renegade

Avatar

Inderdaad Green hornet

SeanDeNiro

Avatar

De volgende remake is Shaft met een blanke Shaft. Ik denk dat de derde wereldoorlog zou uitbreken.
Lang leve de cancel cultuur!

GreenHornet

Avatar

Zwarte Sherlock Holmes met Idris Elba.

Judge

Avatar

Helemaal op zijn plaats. Leuke provocatie, FT. Goed geprobeerd. Hahahahahaha

Blockbuster

Avatar

Ik zag gisteren toevallig weer eens Peter Pan uit 2003. Dat is nog steeds een guilty pleasure voor mij, zoals dat ook Cutthroat Island is. Gewoon een leuke avonturenfilm. Jammer dat het een beetje een flop was. Ik vind 'm iig beter dan Pan (2015). Deze nieuwe versie hoef ik niet specifiek te zien.

Goku32

Avatar

Jezus dit is echt slecht, ik heb niks tegen zwarte, maar volgends mij is tinkerbell gewoon blank hoor

Peace

Avatar

Ik voorspel nu al dat dit de nieuwe Mulan wordt. En daar bedoel ik dat niet positief mee.

CassidyButch

Avatar

GreenHornet

Het is een elfje lol, waar hebben we het over?

Mikedonavan

Avatar

Wat een fantastisch nieuws en wat een goede actrice die al veel heeft bereikt op jonge leeftijd! Go Disney!

Artificialis

Avatar

Waarom zo voorzichtig Disney? Waarom weer een actrice van gemengde afkomst? Als ze nou echt een statement willen maken moeten ze Peter Pan, Tinkerbell en Captain Hook allemaal door donkergetinte personen laten spelen. Gewoon heel Neverland zwart.

Draven

Avatar

Bram "Het casten van acteurs met een andere huidskleur in rollen van ouder bronmateriaal is niet geheel gek. Eerder logisch. Jarenlang werden er strips en cartoons gemaakt waarin nagenoeg alleen witte / blanke personages waren te zien. Diversiteit in de casting voor die rollen is dus helemaal op zijn plaats."


Men praat over meer diversiteit maar dat betekend iemand casten met een donkere huidskleur (dus Afro-Amerikaans). Wanneer komen dan de Aziaten als men het zo eerlijk wil hebben of de oorspronkelijke bewoners van de VS of misschien de latino's.

ArnoQ

Avatar

Waarom is Wendy niet donker? Die krijgt toch veel meer aandacht?

Hiss

Avatar

De Somalische piraten uit Captain Philips gaan deze keer de de piraten van Captain Hook spelen.

Sunspot

Avatar

Waarom bronmateriaal zo veranderen, verzin dan een nieuw karakter!

Net als bij James Bond, is gewoon zo geschreven, klaar, dat is hoe het hoort.

Maar weet het al, is makkelijker natuurlijk, zijn al bekend en geliefd, dus lekker makkelijk en mee rkans dat het slaagt, maar zo verkeerd.

NieuwsFilm

meest populair