Disney vindt actrice voor Tinkerbell in 'Peter Pan & Wendy'

Disney maakt van actrice Yara Shahidi het bekende kleine elfje / feetje.

Er werden de afgelopen jaren vele actrices - zoals Margot Robbie en Reese Witherspoon - in verband gebracht met de rol van Tinkerbell in de live-actionfilm Peter Pan & Wendy van Walt Disney. Niemand kon echter voorspelen bij welke relatief onbekende actrice deze rol uiteindelijk is beland.

Via Deadline wordt namelijk bekend dat actrice Yara Shahidi, bekend uit onder meer de serie Grown-ish en de film The Sun Is Also a Star, de rol van het kleine elfje / feetje gaat invullen. De casting is ook opvallend doordat de actrice een andere huidskleur heeft dan het figuurtje uit de eerdere Disney-producties.



Het casten van acteurs met een andere huidskleur in rollen van ouder bronmateriaal is niet geheel gek. Eerder logisch. Jarenlang werden er strips en cartoons gemaakt waarin nagenoeg alleen witte / blanke personages waren te zien. Diversiteit in de casting voor die rollen is dus helemaal op zijn plaats.

Peter Pan & Wendy van David Lowery heeft ook rollen voor minimaal Alexander Molony (Peter Pan), Ever Anderson (Wendy) en Jude Law (Captain Hook).

NieuwsFilm

meest populair