Blu-ray

'21 Bridges': Eén van de laatste films met Chadwick Boseman [Blu-ray]

Een kleine maand geleden overleed hoofdrolspeler Chadwick Boseman.

door Bram de Groot om 16:22 in Blu-ray
Regie: Brian Kirk | Cast: Chadwick Boseman (Andre Davis), Sienna Miller (Frankie Burns), J.K. Simmons (Captain McKenna), Keith David (Deputy Chief Spencer), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease: Geen | Recensie: 2 sterren

Bijna een maand geleden overleed acteur Chadwick Boseman op 43 jarige leeftijd. We zullen hem vooral herinneren aan zijn invulling van de Marvel-held Black Panther, maar hij speelde uiteraard meer rollen. Zo zagen we hem eerder dit jaar in de actiethriller 21 Bridges, geproduceerd door de Russo's. Een echt succes werd deze niet, ondanks bijrollen voor Sienna Miller en J.K. Simmons.

In de States verscheen 21 Bridges al in november in de bioscoop en haalde daar uiteindelijk zo'n $28,5 miljoen op. Wereldwijd eindigde de film van Brian Kirk (My Boy Jack, 2007) op zo'n $50 miljoen bij een productiebudget van $33 miljoen.

Bij de critici deed de actiethriller het erg wisselend met 53% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 5.45/10. Het publiek op RT was duidelijk enthousiaster: 91% (4.43/5).


Als NYPD-rechercheur Simpson een operatie verknalt, krijgt hij nog één laatste kans om zijn baan te redden. Samen met zijn collega's moet hij op Manhattan een voortvluchtige 'cop killer' zien in te rekenen. Naarmate de nacht vordert, moeten er steeds extremere maatregelen worden genomen. Voor het eerst in de geschiedenis van New York worden alle 21 bruggen gesloten, zodat de moordenaar geen kant meer op kan. Zo wordt Manhattan voor één nacht een afgesloten eiland en is de jacht op de moordenaar geopend.

Blu-ray: 21 Bridges

Discs: 1 x Blu-ray | Release: september 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9789461877321| Met dank aan: The Searchers

De schijf van deze uitgave van 21 Bridges zit vastgeklikt in een zwarte Blu-ray keepcase. Op de voorkant Boseman en Miller en de achterkant voorspelt een verder kale schijf. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Deze Blu-ray uitgave laat een zeer net beeld zien, met een prima scherpte en ook zeker mooie licht bewerkte kleuren. Ook ligt er een kleine laag filmruis over het beeld dat zorgt voor een mooi filmisch effect dat past bij het type film.

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze doet gewoon zijn werk door de muzikale ondersteuning van Henry Jackman (Cherry, Extraction) en Alex Belcher en de dialoog prima uit de verschillende speakers te laten komen.

Bonusmateriaal

Zoals wel vaker bij uitgaven van The Searchers komt de schijf alleen met de hoofdfilm, en dus geen bonusmateriaal. Daarom maar hieronder de featurette Elevated Thriller:


Wat vind jij van 21 Bridges?

Was jij onder de indruk van 21 Bridges? Of staat deze actiethriller nog op je watchlist? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Staat op mijn lijst. Wil hem zeker nog zien.

Angelo1979

Avatar

Matig en voorspelbaar.
Verhaal wat al te vaak
wordt aangehaald.

Maac

Avatar

FT "21 BRIDGES': EÉN VAN DE LAATSTE FILMS MET CHADWICK BOSEMAN
Een kleine maand geleden overleed hoofdrolspeler Chadwick Boseman."
Weten jullie nog dat die ene acteur veel te jong stierf? Hier nog een verschrikkelijk slechte graffilm om je eraan te herinneren.

NieuwsFilm

meest populair