Poll

Zwarte acteurs als witte personages in films. Wat zeg jij?

Het is iets dat veel mensen bezig blijft houden.

door Bram de Groot om 12:05 in Poll
Een bekend voorbeeld van whitewashing in films is de rol van Scarlett Johansson in Ghost in the Shell (2017). Het personage van de Amerikaanse actrice is eigenlijk Japans. De laatste tijd komt whitewashing steeds minder voor. Andersom lijkt het wel vaker te gebeuren: acteurs met een andere huidskleur die oorspronkelijk witte personages spelen.

Een recent voorbeeld is dat de kleine zeemeermin in Disney's nog te verschijnen live action-verfilming The Little Mermaid niet gespeeld wordt door een roodharige witte actrice, maar door Halle Bailey, een actrice met een donkere huiskleur (met mogelijk wel rode haren). Ook Idris Elba wordt nog altijd in verband gebracht met de rol van James Bond en Michael B. Jordan speelde de tot op dat moment witte Johnny Storm in Fantastic Four (2015).

Een zwarte acteur of actrice als een wit personage - kan het?
Zowel het whitewashing als het blackwashing houdt de filmwereld en menig kijker bezig. Een mens zou zich kunnen afvragen waarom we zo moeilijk doen met zijn allen. Een rol in een film wordt gespeeld door de op dat moment meest geschikte geachte acteur en dat is niet direct afhankelijk van of het personage een bepaalde huidskleur heeft, mits de rol dit historisch gezien niet direct eist in een film met een non-fictief verhaal.

Maar dit is nog niet zo eenvoudig. Whitewashing wordt doorgaans afgekeurd, aangezien in dat geval het gehanteerde bronmateriaal juist gerespecteerd moet worden. Hierbij komt ook kijken dat het vaker door Hollywood gehanteerde oudere bronmateriaal van met name witte auteurs doorgaans amper leidende personages bevat met een andere dan blanke huidskleur. Er zijn voldoende liefhebbers van dit bronmateriaal die graag de personages geportretteerd zien worden in hun originele vorm, en dus huidskleur.

Wat vind jij? Hieronder de poll gericht op "blackwashing" en uiteraard kun je op de gebruikelijke plaats jouw mening - ook in bredere context - delen, met respect voor je medemens.50 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Mensen die 'Ja' op deze poll stemmen zouden op de eerste plaats verboden moeten worde films te kijken. Film is een kunstvorm, en daar blijf je vanaf omdat kunst niet gebonden is aan huidskleuren.

GreenHornet

Avatar

Van Kunstvorm in originele vorm blijf je met de poten van af. Je kan toch zelf met iets origineels komen waarom moet de bestaande kunstvorm aangepast worden.

Master Of Films

Avatar

KeesjeNL "Film is een kunstvorm, en daar blijf je vanaf omdat kunst niet gebonden is aan huidskleuren."
En als er nou een beroemd personage in je film voorkomt. Bijvoorbeeld Muhammad Ali & Malcolm X in de recente One Night in Miami film.

Zou huidskleur dan wel een rol spelen dan?

KeesjeNL

Avatar

Voel jij dan aangesproken? Ik stelde gewoon een vraag, omdat je een nogal algemene uitspraak deed.


Het kwam er een beetje lomp uit, sorry. Ik schreef dat kunst niet gebonden is aan huidskleur. Dat is natuurlijk wel zo als er een historisch persoon wordt geportretteerd. Ariel uit de kleine zeemeermin is een randgeval; het is geen historisch persoon maar wel een karakter uit een al bestaand sprookje. Ik wilde het direct wijzigen en deze uitleg erbij zetten maar dat lukte niet helemaal..

Ankou

Avatar

Alleen als er een blanke Shaft komt die net zo ghetto doet voor komisch effect natuurlijk

Master Of Films

Avatar

KeesjeNL "Zinspeel ik op iets anders dan?"

Voel jij dan aangesproken? Ik stelde gewoon een vraag, omdat je een nogal algemene uitspraak deed.

RobzZ01

Avatar

Whitewashing is vaak vanuit de optiek om commercieel aantrekkelijker te zijn en daarom een wit acteur te plaatsen ipv een Aziatisch of donker persoon. Dit gebeurd vaak in settings waar het compleet onlogisch is. Wat was de reden dat Scarlett nou per se in Ghost in the Shell moest spelen? De film en het verhaal schreeuwt Azië en had gewoon een Aziatische actrice moeten bevatten, toch?

Gezien het feit dat vele mooie verhalen uit onze Westerse cultuur verteld wordt vanuit de optiek van witte mensen en daar amper ruimte is voor diversiteit, terwijl dat geen afspiegeling is van onze maatschappij en vele mensen van kleur zich juist ook graag willen verbinden aan zo’n verhaal zoals wij dat doen snap ik dat er soms een uitzondering wordt gemaakt om meer diversiteit te kunnen laten zien. En die mogelijkheid wordt gecreëerd waar dat kan.

Dat sommige mensen hier zo moeilijk over kunnen doen snap ik dus echt niet. Je ziet toch zelf ook wel het verschil tussen Christian Bale die een Egyptenaar speelt in Exodus: Gods and Kings en Halle Bailey die een zeemeermin gaat spelen?

The Little Mermaid is een universeel verhaal over een zeemeermin, dat weliswaar ontstaan is vanuit een witte optiek, maar dat nergens is gebonden aan de blanke cultuur. Het gaat immers over zeemeerminnen. Donkere en Aziatische mensen kunnen immers ook zeemeerminnen zijn.

Als je besluit een film te maken over het leven in Egypte anno tig duizend jaar terug is het compleet onlogisch om daar blanke mensen voor te casten. De kleur is hier namelijk verbonden aan het verhaal. Daar zit het verschil m in.

baron nostalgia

Avatar

Ze moeten zich aan traditie houden als personages als shaft of blade ineens blank wordt is het ook een belediging net zo als stoere manlijke personages als jack sparrow of james bond een vrouw wordt is ook een schande en niemand zegt er wat over maar als lara croft een man wordt is het een masa probleem dus laat het zo als het is of geef ze hun eigen personages zo als atomic blonde of shaft en hou al die flauwe kul over diversiteit en politiek correct praat 9 van de 10 mensen zit hier niet op te wachten

PickleRick

Avatar

Ik heb er niets op tegen dat mensen met diverse achtergronden bestaande rollen zoals James Bond (ook) gaan invullen. Wat ik wel hinderlijk vind is als het er echt te dik bovenop ligt en door je strot wordt geduwd. Voorbeeld daarvan vind ik de hoeveelheid politieke correcte rollen en relaties die Apple in haar series naar voren laat komen. Zoveel dat het je uit het verhaal haalt en niet meer in proportie staat. Iedereen is welkom en gelijk en ik denk dat het goed is dat er meer aandacht is voor diverse achtergronden, maar de aandacht voor het verhaal moet er wat mij betreft niet onder lijden.

KeesjeNL

Avatar

Voel jij dan aangesproken? Ik stelde gewoon een vraag, omdat je een nogal algemene uitspraak deed.

Ik loop enorm te kutten met die wijzigingsoptie, mijn zinspeel-reactie is nu weg en gewijzigd..

milo007

Avatar

iedereen klaagt maar over blackface en whitewashing en al die bagger. Ooit de film White Chicks gezien, hierin gaan 2 zwarte agenten undercover als blanke vrouwen. Was het omgekeerd geweest dan was het een product van de duivel zelf volgens velen. Persoonlijk zie ik er geen graten in en dat zouden andere culturen ook eens moeten doen ipv alles als aanvallend te zien moet je leren relativeren en lachen. Persoonlijk snap ik wel de keuze van Scarlett in GHost in a shell. Welke actrice is immers populairder dan haar, haar kop op de poster en de miljoenen stromen (meestal) binnen. Hollywood blijft in de eerste plaats economisch rationeel.

Sharky13

Avatar

Ik heb 'boeit mij niet' gestemd. De kleur van iemand kan me geen reet schelen. Wat me wel wat kan schelen is dat acteurs/ actrices met een donkere huidskleur momenteel veel rollen krijgen juist omdat ze donker zijn. Niet zozeer omdat ze de juiste persoon zijn om die rol te spelen, zo komt het althans wel op mij over. En dat stoort mij wel enorm. Als dit andersom was geweest had het mij overigens ook gestoord.

Master Of Films

Avatar

KeesjeNL "Ik loop enorm te kutten met die wijzigingsoptie, mijn zinspeel-reactie is nu weg en gewijzigd.."
No worries. Heb je antwoord, extra nuance op je eerdere statement, kunnen lezen. Smiley face

Rohieth

Avatar

Johansson is niet geheel verrassend, aangezien het Amerikanen zijn. Die willen alles zo makkelijk, goedkoop en dichtbij mogelijk. Behalve als je Michael Bay heet.

Verder vind ik dat je gewoon trouw moet blijven aan de karakters. Beste voorbeeld is Zendaya casten als 'MJ' in Spider-Man: Homecoming. Volslagen belachelijk natuurlijk.

Rohieth

Avatar

@Sharky13

Kan je een paar voorbeelden noemen?

Master Of Films

Avatar

Rohieth "Verder vind ik dat je gewoon trouw moet blijven aan de karakters. Beste voorbeeld is Zendaya casten als 'MJ' in Spider-Man: Homecoming. Volslagen belachelijk natuurlijk."
Slecht voorbeeld. Zendaya speelt een nieuwe karakter in Spider-Man. Ze heet Michelle Jones, afgekort MJ. Ja, ze heeft wat overeenkomsten met Mary Jane Watson. Maar ze is geen Mary Jane Watson.

Renegade

Avatar

Disney kiest Tinkerbell? Okay.....

Pascal08

Avatar

@milo007, valt best mee, Robert Downey jr. speelt er 1 in Tropic Thunder.
Tom Cruise in Edge of Tomorrow is oorspronkelijk een Japanse hoofdrol voor weggelegd. Exodus de laatste met Bale en Edgerton allemaal blanke mensen die Arabieren speelden.
Prince of Persia door Gyllenhaal.
In sommige films/verhalen kan het gewoon, I Am Legend bijv. had denk ik elke goede acteur wel kunnen spelen het is echt zo een mannen “unisex” rol.
Maar als je over films praat met cultureel aspect nee dan kan je dat niet doen vind ik zelf, Boyz in the Hood werkt gewoon niet als de rollen werden vertolkt door bijv de Backstreet Boys.

ThysRomani

Avatar

Tja, voor mij zijn het een paar personages die - voor mij persoonlijk - absoluut in de huidskleur moeten blijven, waaronder Bruce Wayne, Clark Kent, etc. Maar goed, dat is allemaal persoonlijk.

Als ik lees dat Ariel of Tinkerbell gespeeld wordt door een donkere actrice, tja, dan kan ik het alleen maar toejuichen. Ook Nick Fury is nu niet meer als "donker" weg te denken, was een goede move.

Het probleem is dat ze praktisch allemaal wit zijn. Dat probleem heb je vooral bij Marvel / DC / Disney. Met andere films / blockbusters / indie films, met een origineel verhaal kun je alle kanten op.

Dus ik snap het wel, je wil alle mensen kans geven op werk, anders blijft het erg wit allemaal en dat zijn we nou eenmaal gewend. Oftewel: water bij de wijn, dan kan de boel een beetje veranderen en kunnen we straks met een gerust hart zeiken over hoe slecht die zwarte acteur, gele actrice of witte transgender wel niet was.

DutchGod666

Avatar

Vreselijk.. That's it.. Elke echte film kenner weet dat het nooit kan of zal werken!!! Diversiteit prima en zelfs goed maar als je vreselijke films wilt maken om te haten is dat de manier! Enkele voorbeelden zijn (Karate kid), (Annie) allemaal puur minder en net als (fantastic four) gedoemd om te floppen!!!

shellghost

Avatar

Nee. Ben zeer benieuwd hoe hard er gejankt gaat worden als Shaft al blanke gespeeld zou worden.
Of een donkere Elsa uit Frozen. Dat politiek correcte snowflake geouwehoer moet maar eens afgelopen zijn.

SeanDeNiro

Avatar

Het is een cancel cultuur wat gaande is. Het is allemaal van blank naar getint en van man naar vrouw. Omgekeerd zijn er volgens mij geen voorbeelden.
Ik denk dat ik een omroep ga oprichten met de naam BLANK. En dan een serie uitbrengen; Shaft: the white man looking for social justice.
Post Scriptum aan de blanke woke schrijver van dit stuk: het is blank. Wit is de kleur van een velletje A4.

adofmirosch

Avatar

Soms kan het, maar over het algemeen. NEE.

eltorro

Avatar

@KeesjeNL: Ach stel je niet aan, maak je niet zo druk. De blockbusters zijn tegenwoordig voornamelijk commerciele producten.

Gigan72

Avatar

Ik zeg nee
Hou een personage zo als die is blank of zwart
Ik zit niet te wachten op een zwarte Superman maar ik zit ook niet te wachten op een blanke Blade.
Verzin dan een nieuw personage.

Sunspot

Avatar

Vind het zwak, waarom het bronmateriaal zo veranderen ipv iets nieuws verzinnen.

Of hebben ze er geen vertrouwen in dat zwarte originele karakters succesvol kunnen zijn.

Dan maar lekker reeds populaire karakters veranderen.

Sunspot

Avatar

@Gigan72

Een zwarte Superman kan makkelijk, maar dan moet het niet Clark Kent zijn, maar een andere Kryptonian die ook een Superman is.

Dat is geen probleem allemaal.

Bij Tinkerbell moeten ze gewoon een neiuw karakter of als er al een donkere is, die gewoon gebruiken, maar niet opeens Tinkerbell die opeens andere huidskleur heeft, slaat nergens op en onnodig.

Dat gedoe met James Bond ook, James Bond is een Brit, blank.

Zwarte 007 kan ook, of andere 00, maar dan ander karakter.

Zie het proobleem niet, zo is het toch ook goed en veel origineler, niet geforceerd.

Sand

Avatar

Heel die commotie rond Scarlett in Ghost in the shell snap ik toch niet.. Ok het is normaal een japans personage.. maar de film wordt in Hollywood gemaakt en ze hadden een actrice nodig die veel kijkers lokt zodat de film ook geld kan opbrengen.. Het is niet dat er een japanse actrice voor handen was om dit te kunnen doen..

dus eigenlijk boeit het me weinig.. al moet natuurlijk een blanke niet Shaft gaan spelen, ..
je hebt gewoon een aantal rollen waarbij het niet kan.
Als het een goede acteur is voor die rol in te vullen ist het voor goed.. Alleen overdrijven ze nu met heel het diversiteit gebeuren.. ligt er te dik op

Sand

Avatar

Wat wel pleit voor de zwarten is dat er vroeger gewoon veel minder zwarten bij de superheroes stripboeken of verhalen zaten in grote rollen. Wilt dat dan zeggen dat die nooit zo'n rol mogen spelen?

Gigan72

Avatar

@sunspot
Een andere Kryptonian is prima.
Dan kan je een nieuw personage verzinnen die vecht tegen Superman of waar hij mee samen werkt of zo.

GreenHornet

Avatar

Waarom moeten ze blackwashen of whitewashen is er een gebrek om iets nieuws te verzinnen.

RobzZ01

Avatar

@Sand,

Maar dat is toch juist t probleem? Je neemt een Japans verhaal, je filmt het helemaal in Japan. Iedereen in je cast is gewoon Japans, trouw aan het verhaal, maar vanwege commercie wordt een blanke actrice gekozen als hoofdrolspeler omdat die meer geld kan binnenharken.

Zo blijf je dat hele systeem toch in stand houden? Mensen zeggen altijd: “ja het draait om het talent, of om de juiste acteur en helemaal niet om de kleur”. Nou niet dus want Aziatische acteurs zijn bij voorbaat al afgeschreven in een Hollywood productie die volledig gebasseerd is op hun cultuur. Hoe krijg je dan ooit een sterke Aziatische actrice in Hollywood?

Vele mensen zijn het zat om alleen maar de standaard blanke koppen te zien, helemaal in verhalen waarin het niet eens logisch is dat het door een blank iemand gespeeld wordt. Ja dan pleit je voor diversiteit want het is met Ghost in the Shell en Exodus bewezen dat zonder daarvoor te pleiten Hollywood niet staat voor diversiteit, maar voor commercie en geld. En het hele punt voor diversiteit is dat we straks naar een punt gaan dat het écht niet meer uitmaakt wie we casten in een rol en dat elke kleur commercieel gezien een goede keuze is. Niet alleen de blanke sterren.

Thiver

Avatar

SeanDeNiro "Het is een cancel cultuur wat gaande is. Het is allemaal van blank naar getint en van man naar vrouw. Omgekeerd zijn er volgens mij geen voorbeelden."

Volgens mij wel. Zie 21, The Last Airbender en de RoboCop-remake.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "je filmt het helemaal in Japan."

Je hebt toch over de live action film Ghost in the Shell.
Zo ja, dan is dat niet waar. Er is gefilmd in China, Nieuw-Zeeland en in de USA.

RobzZ01 "Iedereen in je cast is gewoon Japans,"
Pilou Asbæk als Batou, Juliette Binoche als Dr. Ouelet, Michael Pitt als Kuze, Lasarus Ratuere als Ishikawa, Chin Han als Togusa. Ik zou toch maar eens goed naar de cast list gaan kijken bij Scarlett in the Shell. Smiley face

Sunspot

Avatar

Wat Scarlett Johansson betreft, het ging om een omhulsel, het werd duidelijk naar het einde van film toe, dat geest in het omhulsel een Japanse was.

Tuurlijk had het een Japanse beter moeten zijn, maar goed, het is nog uit te leggen.

RobzZ01

Avatar

@Master of Films,

Het moest iig Japan voorstellen. En laten we zeggen het grootste deel van je cast dan omdat je Japan wilt neerzetten.

Judge

Avatar

Het enige witte personage dat ik de laatste tijd heb gezien is De Dood in de Bill & Ted film. Verder vooral veel blanke mensen.

En ach, films met een zwart elfje of zeemeerminnetje zijn een tijdsverschijnsel. Je drinkt een glas, doet een plas en alles blijft zoals het was. Oftewel: vrouwelijke Ghostbusters waren ook al zo'n succes. Dit initiatief zal diezelfde kant op gaan. Geef het een tijdje en het verdwijnt vanzelf weer.

Gyros regime

Avatar

Lekker kiezen wat het beste bij de rol past, zwart of wit zou geen verschil moeten zijn.

leidenaar

Avatar

Ik zou geen James Bond kijken als de acteur zwart is. Ik keek ook geen RTL late night met Humberto Tan. Alleen met Beau. Omdat hij op mij lijkt.

Klinkt dat rasistisch? Is een grap maar Akwasi zei dit weekend in de volkskrant dat ze bij hem thuis geen Catherine (Kuyl, talkshow voor de jongeren) keken maar wel Oprah omdat die op ze leek. niemand die erover valt.

En dat is de tijd waarin we leven. Lijkt alsof racisme 1 richting opwerkt. Doen sites als deze ook aan mee. Een zwarte acteur een chocoladereep noemen is racisme, een blanke acteur een melkfles en niemand die erover valt.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Het moest iig Japan voorstellen."
Ok. Maar dan hoef je niet per se in Japan te filmen. Smiley face

RobzZ01 "Wat was de reden dat Scarlett nou per se in Ghost in the Shell moest spelen? De film en het verhaal schreeuwt Azië en had gewoon een Aziatische actrice moeten bevatten, toch?"
Of misschien maakt het toch niet uit. Motoko is namelijk een cyborg.

RobzZ01

Avatar

@leidenaar,

Je snapt toch wel het verschil hierin? Opgroeien in de jaren 80 als een donker persoon betekende dat je op TV vrijwel alleen maar blanke mensen zag. Je ziet amper je kleur en je cultuur vertegenwoordigd. Alsof je niet bestaat terwijl je deel in de samenleving gelijkwaardig is met dat van blanke mensen. Dan kan je juist veel inspiratie en kracht halen aan de enkele persoon van jouw kleur die wél te zien was; Oprah Winfrey. Op een zelfde manier als dat een sporter altijd inspiratie haalt en meer binding zal hebben met een andere topsporter, terwijl een niet sporter die band niet zo zal ervaren.

Daarom is Black Panther (of Wonder Woman) ook zo groot geworden. Superheldenfilms zijn al jarenlang populair maar lieten altijd "dezelfde soort personen" zien in die rollen. Alsof een vrouw of donker persoon niet 'cool' genoeg waren voor die rollen. Klinkt krom, maar waarom duurde het dan zo lang? Met Black Panther hebben ze eindelijk na jaren een culturele held te pakken. Daar zit het hem in. Het is iets dat wij als blanken niet kunnen ervaren omdat wij overal al representativiteit hebben gehad. Wij hebben elke rol gehad en gespeeld.

Met name voor de eeuwwisseling hebben donkere mensen het qua gelijkwaardigheid vaak moeten afleggen tegenover de witte mensen. Het heeft lang geduurd eer ze die gelijkwaardigheid kregen. Een opmerking maken als blank persoon richting een donker persoon heeft daardoor dus altijd een gevoelige en politieke lading. Andersom is dat niet zo. Het doet ons als persoon niks als wij voor 'melkfles' worden uitgemaakt. Maak jij een donker persoon uit voor 'chocoladereep' doet dit sterk denken aan die ongelijkwaardigheid. Dat weer, zoals vroeger altijd de norm is geweest, alleen de blanke man recht van spreken had.

Ik snap je punt en we horen ook niet met twee maten te meten. Racisme gaat inderdaad twee kanten op en dat wordt te vaak onderbelicht. Maar de pijn die de ene kant ervaart heeft de andere kant nooit meegemaakt. Laten we daar eens rekening mee houden met zn allen en niet zo vallen over de kleine puntjes maar over de globale boodschap.

RobzZ01

Avatar

@Master of Films,

Of het nou een cyborg is of niet. Er is bewust een blanke actrice gecast in een verhaal dat volledig Aziatisch is. Puur vanuit het commercie punt dat een blanke populaire Hollywood actrice tickets meer kan verkopen wordt het verhaal die alles omarmt uit die cultuur aangepast en die cultuur buitengesloten. Terwijl het punt juist is van deze hele discussie dat onder het mom ‘gelijkwaardigheid’ ook Aziatische en donkere culturen deze rollen zouden en moeten kunnen vertolken. Als ze dus bewust niet gekozen worden geeft dat dus een deuk in je “gelijkwaardigheid” verhaal en komt de discussie van diversiteit ten sprake. Want wanneer worden de kansen dan wél aangeboden aan de donkere en Aziatische culturen? Dan krijg je het averechtse effectje zoals nu het geval is dat donkere en Aziatische mensen in witte rollen gecast worden.

Marvel boy

Avatar

Een witte acteur voor een bruine rol zoals black panther kan ook niet dus dan kan een bruine acteur voor een wit personage ook niet

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Of het nou een cyborg is of niet."

Sorry, maar dat maakt zeker uit voor GitS. Motoko's brein behoort enkel tot een Japanse vrouw. Haar lichaam is niet meer haar eigen lichaam. Dat behoort tot de core van het verhaal, je weet mens vs robot. Is ze wel mensenlijk. Dat gaat veel verder dan alleen maar een lichaam tot behoort het Aziatische ras.

Ja, men heeft ScarJo gekozen voor het commercie punt. Maar in feite had iedereen Motoko kunnen spelen.

RobzZ01 "Terwijl het punt juist is van deze hele discussie dat onder het mom ‘gelijkwaardigheid’ ook Aziatische en donkere culturen deze rollen zouden en moeten kunnen vertolken."

Maar dan is Ghost in the Shell toch een verkeerde voorbeeld vind ik.

Exodus: Gods and Kings is dan de betere voorbeeld.

Da Villain

Avatar

Ik heb er geen probleem mee dat bepaalde (van origine) blanke rollen door donkere personen worden ingevuld. Wat mij echter wel tegen de borst stuit is de heisa die erom gemaakt wordt als een donkere rol door een blank personage wordt gespeeld. Beetje hypocriet. Ik hoor ook wel tegengeluiden vanuit de bevolking over de casting van Tinkerbell, maar die mensen worden al snel afgeschilderd als "zeikerds".

RyanC

Avatar

Zowel whitewashing als blackwashing is een vorm van positieve discriminatie. En in beide vormen voelt het niet goed aan op het scherm.
Ik kan mij een blanke Blade, een blanke Black Panther of een blanke Malcolm X niet voorstellen. Net zo min als dat ik een zwarte Superman, zwarte Nathan Drake of zwarte Rambo kan voorstellen. En dit is niet omdat ik racist of xenofoob ben, verre van zelfs. Maar omdat het oorspronkelijke verhaal niet gerespecteerd wordt door geforceerde politieke invloeden van buitenaf. En juist kunst moet onafhankelijk zijn van deze invloeden.
Dat gekleurde acteurs minder aan de bak komen in Hollywood is natuurlijk een kwalijke zaak. Er zijn zat talentvolle zwarte of latijns amerikaanse acteurs die in staat zijn een goed scorende blockbuster te dragen. Ik vind daarom dat er ook meer films met hun in de hoofdrol geproduceerd moeten worden. Maar dan wel een authentieke film, die op zichzelf staat. En niet een al bestaand karakter, die vaak geliefd en bekend is onder de O.G. fans.
Voorbeeld: Zendaya als M.J. in de Marvel Spider-Man-films. Het is een adembenemde, exotische dame. Maar als ik denk aan MJ dan zie ik echt alleen een blanke ginger voor mij. Emma Stone met haar orignele haarkleur zou de perfecte M.J. geweest zijn. Gek genoeg speelde zij dan weer Gwen Stacey in de Spider-Man reboots.

Rexdehond

Avatar

@KeesjeNL zei
"Mensen die 'Ja' op deze poll stemmen zouden op de eerste plaats verboden moeten worde films te kijken. "

Jij hebt mij nu diep beledigt!

Master Of Films

Avatar

RyanC "Voorbeeld: Zendaya als M.J. in de Marvel Spider-Man-films. Het is een adembenemde, exotische dame. Maar als ik denk aan MJ dan zie ik echt alleen een blanke ginger voor mij."
Voor de zoveelste keer.
Zendaya speelt Michelle Jones en geen Mary Jane Watson. Andere personage! Kom op. Stop met die Zendaya vergelijking. Slaat nergens op!

RyanC "Emma Stone met haar orignele haarkleur zou de perfecte M.J. geweest zijn. Gek genoeg speelde zij dan weer Gwen Stacey in de Spider-Man reboots."
Waarom denk je dat ze voor Gwen Stacey is gecast? De orignele haarkleur van Emma Stone is namelijk blond.

Emma Stone has worn her hair plenty of colours over the years and proved she looks good in all of them, from copper to mahogany. While many fans love her in red, they might be surprised to discover that it's not her natural hair colour. The actress's original hue is blond, and celebrity hairstylist Tracey Cunningham first transformed her into a redhead for the movie Superbad.
Bron: https://www.popsugar.co.uk/beauty/Emma-Stone-Natural-Hair-Colour-45850767

eltorro

Avatar

Als een bepaalde kleur bij het personage hoort moeten ze het niet aanpassen, maar voor de rest maakt het niet uit wat voor huidskleur de acteur heeft.

James bond kan dus zwart, wit of groen zijn. Maar Abraham Lincoln moet wit blijven.

NieuwsFilm

meest populair