Floppen 'Tenet' lijkt onafwendbaar

Floppen 'Tenet' lijkt onafwendbaar

De film van Christopher Nolan moet komende maanden wel heel veel goed maken.

Het ziet er niet goed uit voor de financiën van Tenet, de eerste grote blockbuster die verscheen na de uitbraak van het coronavirus en de daaropvolgende ingrijpende maatregelen. De film van Christopher Nolan ziet de omzet nou niet bepaald snel groeien.

Afgelopen weekend haalde de sciencefictionfilm slechts 3,4 miljoen dollar op in de States en staat tot op heden op 41,2 miljoen in het thuisland. Een lichtpuntje is dat de film voor de vierde week op nummer één staat in de Noord-Amerikaanse box office top 10.

Richting de $300 miljoen wereldwijd
Wereldwijd staat de teller nu op 283,2 miljoen dollar en dat is veel te weinig voor de blockbuster die naar verluidt alleen al 200 miljoen dollar kostte om te maken. Volgens eerdere berichten moet Tenet minimaal 500 miljoen ophalen om via de bioscooprelease uit de kosten te kunnen komen.

Het valt nog te betwijfelen of dit gevolgen heeft voor de verschijning van No Time to Die, die voor november staat gepland. Tenet heeft een erg wisselend ontvangst onder de critici en het publiek. Mocht de 25e Bond-film goed worden ontvangen en mochten de bioscopen dan nog voldoende open zijn, dan zou deze (veel) beter kunnen presteren.



NieuwsFilm

meest populair