Nieuwe blik op Gary Oldman in David Finchers Netflix-film 'Mank'

Nieuwe blik op Gary Oldman in David Finchers Netflix-film 'Mank'

Filmfanaten kijken reikhalzend uit naar de eerste film van Fincher sinds Gone Girl uit 2014.

Gary Oldman is zo'n acteur die alles kan spelen. En dat doet hij niet alleen door zijn acteerkunsten, maar ook vaak met ondersteuning van vernuftige make-up en kostuums. Zie hiervoor alleen al zijn Oscarwinnende rol als Winston Churchill in Darkest Hour, maar ook zijn ijzingwekkende graaf Dracula. Voor Mank, de nieuwe film van David Fincher (Fight Club, Se7en) over Herman J. Mankiewics (de scenarist van Citizen Kane), moest de Britse acteur het echter doen zonder enige uiterlijke ondersteuning.

Fincher wilde naar verluidt 'Gary au naturel' zien in de film over de productie van het meesterwerk uit 1941 zien. Oldman zei hier het volgende over tijdens een interview met Empire:

"Ik dacht: fucking hel, dat wordt een uitdaging. Het is lang geleden dat ik een acteerprestatie moest neerzetten zonder te kunnen leunen op make-up effecten. Ik lijk zelf helemaal niks op Mank. (Co-acteur) Tom Burke lijkt nog op Welles, Amandy Seyfried lijkt nog op Marion Davies en Charles Dance met bleke make-up ook op William Randolph Hearst, maar ik heb qua uiterlijke kenmerken niks om op te leunen. Toen we uiteindelijk begonnen met de opnames, merkte ik echter direct dat David Fincher gelijk had. Ik heb zijn 'natuurlijke' insteek volledig omarmd."

Nieuwe foto's
Afgezien van het interview met Empire, heeft het filmblad ook twee exclusieve nieuwe foto's van de film online gedeeld. Deze twee afbeeldingen kun je uiteraard hieronder bekijken.

Mank zou voor het einde van het jaar nog op Netflix te streamen moeten zijn.


Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair