Chadwick Boseman betaalde loon van tegenspeelster Sienna Miller in '21 Bridges'

De actrice laat zich uit over de zeer genereuze overleden acteur.

Chadwick Boseman, voornamelijk bekend van zijn rol als Black Panther in het MCU, staat nu op de cover van het filmmagazine Empire. Het laatste exemplaar is volledig gewijd aan het veel te vroege overlijden van de acteur. Zo blikken andere acteurs terug op het leven van Boseman, onder wie ook Sienna Miller, die een mooi verhaal van de acteur wilde delen.

Boseman en Miller waren beiden te zien in de thriller 21 Bridges. Boseman, die tevens de productie voor zijn rekening nam, bemachtigde als eerst een rol in de film. De acteur wilde al jarenlang samenwerken met Miller, al had zij in de eerste instantie niet zo heel veel zin in het project.

''Chadwick was een fan van mijn werk'' begint Miller. ''Dat was wel opwindend, want ik was ook een grote fan van hem. Hij benaderde me voor de rol, maar ik wilde eigenlijk een pauze nemen. Ik was uitgeput, aangezien ik non-stop aan het werk was geweest. Maar ik wilde de mogelijkheid om met hem te mogen werken niet laten schieten''.

Verschil salaris
Aangezien 21 Bridges een film was met een groot budget en navenante lonen legde Miller de lat dan ook hoog. De actrice zei tegen de studiobazen dat ze geen interesse had in het project als ze niet correct betaald zou worden. Toen liet Boseman van zich horen.

De acteur betaalde het loon van zijn tegenspeelster deels uit eigen zak. Zo gaat Miller verder: ''Chadwick vulde mijn salaris zelf aan, zodat ik aan het bedrag kwam dat ik had voorgesteld. Hij zei dat ik dat verdiende. Ik heb lang getwijfeld om dit nieuws naar buiten te brengen, maar ik denk dat het perfect illustreert wat voor een genereus persoon Chadwick was. Het is een van de meest verbazingwekkende dingen die ik ook heb meegemaakt. Het is bijna ondenkbaar dat een andere persoon in Hollywood zo gracieus en respectvol zou kunnen zijn''.

NieuwsFilm

meest populair