Algemeen

Waarom Jon Favreau 'The Lion King 2' niet maakt

De regisseur is vervangen door Barry Jenkins.

door Jim Pedd om 06:56 in Algemeen
Disney maakte deze week bekend dat het officieel is begonnen met werk aan een vervolg op The Lion King. Die wordt geregisseerd door Barry Jenkins en dus niet door Jon Favreau. Waarom eigenlijk niet?

Officieel is er niets bekend gemaakt over waarom Favreau de film niet regisseert. Maar er lijken genoeg redenen voor te vinden. De regisseur zal waarschijnlijk een te volle agenda hebben en andere prioriteiten moeten stellen.

Toekomst van Star Wars
Favreau is op dit moment voornamelijk verantwoordelijk voor de serie The Mandalorian. Hij schreef alle scenario's van het tweede seizoen, regisseerde een aflevering en schijnt er meer te gaan maken. De serie is de enige hit tot nu toe van streamingdienst Disney+ en dat Disney het liefst wil dat hij zich daar op blijft focussen lijkt dan ook niet heel vreemd.

Bovendien is Favreau ook nog druk met zijn eerste videogame die hij maakt. En hij maakt The Chef Show voor Netflix, waar hij nieuwe afleveringen van regisseert. Het lijkt er dus op dat Favreau simpelweg te druk is.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gregbelgie

Avatar

Hopelijk is de muziek dan veel beter! Beyoncé heeft die film verkracht!!

Master Of Films

Avatar

Favreau is op dit moment voornamelijk verantwoordelijk voor de serie The Mandalorian
Door The Mandalorian heeft Favreau behoorlijk wat macht gekregen bij Lucasfilm. En dat is niet ten goede van KK. Maar die schijnt Lucasfilm vanaf 2021 te verlaten.

Chrischzz

Avatar

Laat hem idd lekker focussen op de Mandalorian. Zodat deze het niveau blijft houden van S01.

Indy5

Avatar

Valt ook geen eer aan te behalen.Ik verheug me al op seizoen 2.

HarryHole

Avatar

Goed artikel. Het "waarom" in de titel als feit neerzetten en daarna speculeren. Zo kan ik ook een site vullen. Ik ben zelf schrijver, maar niet van dit soort vulseltjes. Hoor en wederhoor zijn journalistieke grondbeginselen.

GreenHornet

Avatar

Ik vond hem niet echt passen bij de Lion King. De regie nu gekomen is voor deel 2 past er beter bij. Ik verwacht ook dat deel 2 veel beter is.

RobzZ01

Avatar

@Gregbelgie,

Huh? Ze zong een klein stukje 'Can You Feel the Love Tonight' en je hoorde een stukje van 'Spirit'... is dat dan genoeg om de hele film te verkrachten?

NieuwsFilm

meest populair