Mysterieuze Force-kracht Rey uit 'Star Wars' eindelijk verklaard

Opmerkelijke scènes uit The Force Awakens zijn verklaard.

In de drie Star Wars-vervolgfilms met onder meer Daisy Ridley zagen we hoe haar personages heel wat nieuwe Force-krachten inzette. Niet iedereen vond dat leuk, maar ze was uiteraard wel dé Jedi die moest afrekenen met het ergste kwaad: Ian McDiarmids Palpatine!

In het boek 'The Star Wars Book' van Lucasfilm Publishing, met bijdragen van Pablo Hidalgo, Cole Horton en Dan Zehr, wordt er meer verteld over de Force-krachten. Over de krachten van Rey wordt aangegeven dat ze beschikt over de aangeboren Force-kracht genaamd 'psychometrie'.


"Sommige Force-vaardigheden vereisen jarenlange training, een vorm van instinctieve aanleg of een zeer sterke verbinding met de Force. Een klein aantal Force-gebruikers, waaronder Rey en Cal Kestis, hebben het zeldzame vermogen van psychometrie, waardoor ze meer te weten komen over mensen of gebeurtenissen door een voorwerp aan te raken dat bij hen hoort."

En hieronder zie je die 'psychometrie' in een clip uit Star Wars: The Force Awakens waarin Rey in contact komt met de lightsaber van Luke Skywalker, de rol van Mark Hamill.


NieuwsFilm

meest populair