Dit is 'Spider-Man's schurkenteam Sinister Six in het Marvel Cinematic Universe

Dit is 'Spider-Man's schurkenteam Sinister Six in het Marvel Cinematic Universe

Het Marvel Cinematic Universe heeft de Spider-Man schurken al laten zien.

Spider-Man 3 brengt Jamie Foxx's Electro naar het MCU. En dus is het een goed moment om eens te kijken naar de verschillende schurken waar Tom Hollands Spider-Man allemaal mee te maken heeft gehad.

Marvel heeft al een aantal leden van de Sinister Six naar het witte doek gebracht. Bovendien weten we dat er door Sony Pictures gewerkt wordt aan een film over Kraven the Hunter. Het is nog niet zeker dat hij lid van de Sinister Six in het MCU zal zijn, maar het moge duidelijk zijn dat er veel aan opgebouwd wordt.

VULTURE
Adrian Toomes is de eerste Spider-Man schurk die we in het MCU ontmoetten. Hij was ooit de CEO van het schoonmaakbedrijf Bestman Salvage, maar na de invasie van de Chitauri in 2012 zorgde een conflict met Damage Control ervoor dat Adrian een crimineel werd. Hij nam het dan ook op tegen Spider-Man en eindigde in de bak. Maar is ook in Morbius te zien, weten we dankzij de eerste trailer voor die film.

Bekijk de afbeelding
TINKERER
Phineas Mason, a.k.a. Tinkerer debuteerde ook al in de film. Hij is een getalenteerd technicus en werkte voor Toomes in deze incarnatie. Hij bouwde het Vulture-harnas en is een belangrijk onderdeel van het team van Toomes. Wat zijn lot is na de gebeurtenissen van Spider-Man: Homecoming is niet duidelijk.

Bekijk de afbeelding
SHOCKER
Ook het teamlid Herman Schultz, ofwel Shocker, debuteerde al in het MCU. Hij werkt in Homecoming ook al voor Toomes. Hij heeft geen grote rol in de film, maar we zien zijn oorsprongsverhaal wel. Zodra zijn partner Jackson Brice gedood wordt door Toomes, neemt hij de wapens van hem over en wordt hij Shocker.

Bekijk de afbeelding
SCORPION
In de scène na de aftiteling van Homecoming is dit de eerste persoon die Toomes ontmoet in de gevangenis. Mac Gargan staat in de comics ook wel bekend als Scorpion. Een schurk die met Toomes samenwerkte. Fans kunnen op zijn hals een duidelijke tatoeage zien staan die erop duidt dat we weten wie Gargan is.

Bekijk de afbeelding
MYSTERIO
Quentin Beck, ofwel Mysterio, diende als de voornaamste bedreiging in Far From Home en was ooit een medewerker van Tony Stark. In deze film maakt hij hologramtechnologie die vervolgens door Stark gebruikt wordt. Beck voert een behoorlijk complex plan uit zodat het lijkt alsof hij een superheld is en weet zo EDITH te stelen van Peter Parker. Hij lijkt dood te gaan, maar wie weet overleeft hij het stiekem.

Bekijk de afbeelding
ELECTRO
De laatste nog te introduceren Sinister Six-schurk is Electro. Deze versie van Max Dillon hebben we nog niet ontmoet. Mogelijk zal hij straks leiding gaan geven aan het team en het samen met hen opnemen tegen Spider-Man.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair