Kristen Stewart voelde enorme druk om over haar seksualiteit te moéten praten

Kristen Stewart voelde enorme druk om over haar seksualiteit te moéten praten

De 30-jarige actrice denkt er nu anders over.

Kristen Stewart, voornamelijk bekend van de Twilight-franchise, laat weten dat het lang niet altijd even makkelijk is om volop in de spotlights te staan. Dit viel de actrice voornamelijk op toen ze voor het eerst met een vrouw aan haar zijde in het openbaar was verschenen.

Stewart voelde toen de druk om over haar seksualiteit te moeten praten. In een recent interview vertelt de actrice dat ze zich opgejaagd voelde: ''Toen ik voor het eerst een meisje aan het daten was, werd me meteen gevraagd of ik lesbisch was. Ik was pas 21 jaar oud''.

Privéleven
De actrice laat weten dat haar sterrenstatus niet helpt om bepaalde dingen geheim te houden: ''Ik probeer altijd mijn privéleven zoveel mogelijk voor mezelf te houden. Dat doe ik absoluut niet omdat ik me schaamde omdat ik met een vrouw was, maar ik wil niet zoveel van mezelf aan het publiek geven. Wanneer ik dat doe, wil ik het op mijn eigen tempo doen, niet omdat iedereen meteen een antwoord wil hebben''.

"Het had ook wel een invloed op me. Ik was een tijdje best achterdochtig. Ook in mijn eerdere relaties deed ik er alles aan om niet gefotografeerd te worden terwijl we samen dingen deden, aangezien ze dan niet meer alleen 'van ons' zouden zijn".

Accepteren
Stewart geeft er nu echter niet meer veel om: ''Ik werd opgejaagd om mezelf te labelen. Ik voelde echt die druk om dat te doen. Dit begon zijn tol te eisen. Het was moeilijk en vreemd. Maar nu toon ik mijn liefde ook in het openbaar. Ik wil er gewoon het meeste van maken. Als ik met gemak iets kan doen waarmee ik misschien iemand die met zichzelf in de knoop zit kan helpen, dan is dat fantastisch!'' zegt ze over representatie van de lhbti-gemeenschap.

NieuwsFilm

meest populair