3 zwaar teleurstellende vervolgfilms om NOOIT te kijken

De eerste film was goed of leuk. Het vervolg had nooit gemaakt mogen worden.

Er worden door de jaren heen heel wat vervolgfilms gemaakt die na een prima eerste deel zwaar tegenvallen. Hieronder vind je er drie. Welke vervolgen kun jij aan dit lijstje toevoegen?

Speed 2: Cruise Control (1997)

Regie: Jan de Bont | Hoofdrollen: Sandra Bullock, Willem Dafoe, Temuera Morrison, Jason Patric, Colleen Camp

Na het prima eerste deel met Keanu Reeves moest het in Speed 2: Cruise Control allemaal grootser. Dit lukte Jan de Bont ook, maar het resultaat was bedenkelijk. Heel jammer, aangezien het een leuke filmreeks had kunnen opleveren. De film betekende ook een kantelpunt in de op dat moment nog prille Hollywood-carrière van de Nederlandse filmmaker De Bont.



Basic Instinct 2 (2006)

Regie: Michael Caton-Jones | Hoofdrollen: Sharon Stone, Charlotte Rampling, David Thewlis, Hugh Dancy, Neil Maskell

Het origineel van Paul Verhoeven was een groot succes en in 2006 kwam er het briljante plan om met een productiebudget van $70 miljoen een vervolg te maken, gewoon weer met Sharon Stone maar niet met andere gezichten uit de eerste film uit 1992. Ook bekend onder de titel Basic Instinct 2: Risk Addiction resulteerde het plan in een draak van een film.



Escape Plan 2: Hades (2018)

Regie: Steven C. Miller | Hoofdrollen: Sylvester Stallone, 50 Cent, Dave Batista, Jaime King, Titus Welliver, Jesse Metcalfe, Wes Chatham

Na de vermakelijke film met Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger uit 2013 verscheen een paar jaar later dit tweede deel Hades. Schwarzenegger werd ingeruild voor Dave Batista en het resultaat was zwaar teleurstellend te noemen. Eigenlijk niet het kijken waard. Het productiebudget van $20 miljoen werd dan ook niet goed gemaakt. In 2019 verscheen met Escape Plan: The Extractors een misschien nog wel bedenkelijker derde deel.



NieuwsFilm

meest populair