Algemeen

Aanval en verdediging op Twitter vanwege casting Gal Gadot als 'Cleopatra'

Tegenstanders wordt vrijwel meteen de mond gesnoerd...

door Arjen Rooseboom om 10:50 in Algemeen
Na de aankondiging van Gal Gadot (35) dat ze opnieuw de handen ineen slaat met Wonder Woman-regisseuse Patty Jenkins voor een project over koningin Cleopatra, klom TWITTER massaal in de pen.

Voor het eerst zal het verhaal verteld worden door de ogen van vrouwen, zowel voor als achter de schermen. De casting van de Israëlische actrice wordt echter al bekritiseerd voordat er ook maar één shot gedraaid is.


Velen vinden dat Gadot een té Europese uitstraling heeft en dat Cleopatra gespeeld moet worden door iemand met een Egyptisch/Arabisch uiterlijk.

Zij krijgen echter 'geschiedenisles' van mensen die simpelweg wijzen op [CORRECTIE] het feit dat Cleopatra van Macedonisch/Griekse afkomst was en er dus niks mis is met de keuze voor Gadot. Een greep uit de reacties:


29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Kijk eens aan MOF.
Ach er is ook altijd leuker nieuws dan dit! Park Chan Wook (Oldboy) een van mijn favoriete regisseurs gaat een nieuwe film maken jeeej! link

Mas7

Avatar

Mensen zijn helemaal doorgeslagen

Terranova

Avatar

FT doe eens niet, het is gewoon bewezen dat ze Grieks was. Niet proberen in't midden te gaan zitten om zelf controversie te voorkomen.

Master Of Films

Avatar

Dankzij social woke media gaan mensen doorslaan. Zolang elke k*texcuus gebruikt kan worden voor media geile aandacht. Meteen een grote bek geven en de blauwe nobody's worden weer opgepikt.

Artificialis

Avatar

De ophef was te verwachten. Gal Gadot is overigens een prachtige vrouw en uitstekende keuze voor de rol van Cleopatra. In combinatie met Patty Jenkins ben ik zeker benieuwd naar het eindresultaat. Mijn enige probleem is dat het wéér het herkauwen van een bekend concept is. Koning Arthur, Robin Hood, Sherlock Holmes, Cleopatra..

Hollywood gaat telkens dezelfde figuren af.

Xenolicker

Avatar

Ik vind sowieso haar neus niet mooi genoeg om Cleopatra te spelen.

Pronk47

Avatar

Ik weet het niet,maar ik heb wel eens het gevoel nu er dat Covid virus is, hebben veel mensen natuurlijk niks te doen en dan geven ze op de kleinste dingen zuren.

Hiss

Avatar

Schande. Cleopatra zou gespeeld moeten worden door Bilal Wahib.

PRIME

Avatar

@Pronk

Waarschijnlijk heb je door COVID nu zelf niks te doen en lees je het daarom meer, maar dit niveau aan intelligentie gaat al veel langer mee op Twitter, hoor Smiley face

BillySavastano

Avatar

Ik persoonlijk vind al die onzin tegenwoordig maar: tsja onzin!! Een Griekse moet een Griekse spelen en een Rus moet een Rus spelen... who gives a fuck? Is de job inscription van een acteur/actrice niet exactly om iemand anders uit te beelden die ze niet zijn? Van deze snowflake generatie zakt je broek toch gewoon vanaf, beetje om alles gaan zitten janken. Whats next baby Yoda is niet de juiste kleur groen?

Master Of Films

Avatar

BillySavastano "Van deze snowflake generatie zakt je broek toch gewoon vanaf?"
Pas maar op, dat is sexsuele intimidatie wat je suggereert Smiley face

chefry1983

Avatar

Prima keuze toch,
Ben benieuwd naar het eindresultaat

Bigds9fan

Avatar

Tja er is vaak genoeg wat op de casting aan te merken zoals Ghost In The Shell en Black Widow waar het eenvoudig was een Japanse/Russische actrices te casten.

In dit geval is het lastiger.

orlock

Avatar

In 2002 heb ik niemand gehoord toen Monica Bellucci Cleopatra speelde in Asterix & Obelix: Mission Cleopatra......of in 1963 toen Elizabeth Taylor Cleopatra speelde....

waarom dan nu wel????

Master Of Films

Avatar

....of in 1945 toen Vivien Leigh de Koningin van de Nijl speelde in Caesar and Cleopatra.

orlock "waarom dan nu wel????"
Social media met een SJW agenda.

Mav Damian

Avatar

^Omdat we nu in een woke cultuur tijdperk leven, waarvan een casting keuze (meestal) niet voldoet voor mensen als het om afkomst, huidskleur, geslacht of seksuele geaardheid gaat.

SeanDeNiro

Avatar

Opinions are like assholes: everybody has got one.
Wat een politiek over-correct gezeik om niks.

Judge

Avatar

Gelukkig hebben we nog een heleboel oude 'whitewashed' films waarbij je je niet hoeft te ergeren aan de lege retoriek van luitjes met een etnisch minderwaardigheidscomplex. En ze zijn vaak nog beter ook dan die nieuwe shizzle. Smiley face

Xenolicker

Avatar

^ Correctie van mijn eerdere reactie, na even gegoogeld te hebben: de neus van Cleopatra was een kokkerd! Ik dacht dat ze veel fijner neusje had. In de meeste geschiedenisboeken (Asterix) die ik over haar heb gelezen, en films (Asterix) die ik over haar heb gezien leek het of ze een heel charmant exemplaartje had.

Master Of Films

Avatar

Kon het niet laten....Even uit den oude doosch. Smiley face

Thiver "Oké, even voordat iemand (al dan niet sarcastisch) begint te zeiken dat Gal Gadot niet zwart genoeg is om de koningin van een Afrikaans land te spelen: Cleopatra kwam uit een Griekse familie."

@MorganJerkins
I'm sure Gal Gadot is going to do a wonderful job as Cleopatra. However, for me personally, I would love a Cleopatra who's darker than a brown paper bag, because that seems a bit more historically accurate.
Thiver had beter zijn Cleo kennis op Twitter kunnen zetten ipv Filmtotaal Smiley face Smiley face

Thiver

Avatar

Terranova "FT doe eens niet, het is gewoon bewezen dat ze Grieks was. Niet proberen in't midden te gaan zitten om zelf controversie te voorkomen."

Dank je wel.

Master Of Films "Thiver had beter zijn Cleo kennis op Twitter kunnen zetten ipv Filmtotaal Smiley faceSmiley face"

Ik vrees dat het daar aan dovemansoren zou zijn gericht. Twitter is zo mogelijk nog een grote echokamer dan het reactiegedeelte van FilmTotaal.

Sunspot

Avatar

Ze kan makkelijk doorgaan voor Cleopatra qua uiterlijk.

kokosnoot

Avatar

Social woke is lachwekkend aan het worden.

AlanSmithee

Avatar

Ik vind de casting bezwaarlijker vanwege haar zwakke acteer skills

SuperRolo2011

Avatar

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar als ik naar Gal in een snikhete woestijn in een bad met melk mag kijken interesseert het me echt helemaal niet van welke afkomst wie/wat/waar is :D :D

Orko

Avatar

Joaquin Phoenix als Napoleon in nieuwe film. Nu zullen alle mensjes uit Madurodam op hun kop staan.

NieuwsFilm

meest populair