Algemeen

George Lucas plande dood Luke Skywalker voor 'Star Wars: Episode VIII'

En dat komt toch overeen met de uitvoering van Disney.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Hoe had de Star Wars-vervolgtrilogie van George Lucas eruit gezien als hij zijn franchise niet voor miljarden had verkocht aan Walt Disney? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen, al verschijnen er soms wel enkele ideeën die hij voor die films had. Nu is er iets meer bekend over het lot van Luke Skywalker.

In het boek 'Star Wars: Fascinating Facts' van Lucasfilm creative executive Pablo Hidalgo laat deze persoon weten dat Luke Skywalker van acteur Mark Hamill net als in de trilogie van Disney moest sterven in Star Wars: Episode VIII. In de verschenen reeks ging Luke Skywalker in het achtste deel Star Wars: The Last Jedi dood.


Dood in Episode VIII
Volgens Hidalgo heeft Lucas dat uitgewerkt in zijn plannen die hij 2012 voor de vervolgtrilogie maakte. Ook wordt duidelijk dat het personage Colonel Kurtz uit Apocalypse Now een inspiratiebron was voor zijn Luke in de dus niet verschenen trilogie.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Hard gelach voor al die mensen die riepen dat Rian Johnson de visie van George Lucas niet had begrepen.

horizon

Avatar

Denk dat Rian Johnson dichter bij George z'n visie zat dan JJ Abrams.

Arnold_FF7

Avatar

Uhh dat hij doodging was niet het problem. Hoe hij doodging en het karakter werdt behaald was de reden waarom fans woest waren.

PRIME

Avatar

Ik snap niet waarom mensen zo tegen de dood van Luke waren. We hebben die man meerdere keren zien vechten, hij heeft Vader verslagen, het heelal gered.
Vervolgens is die vent zo sterk geworden dat 'ie niet eens meer aanwezig hoefde te zijn op locatie haha.
Ik vond het zelf wel bad ass.

Hiss

Avatar

Alsof de kwaliteit van the Last Jedi valt of staat met de dood Luke Skywalker. Het script was gewoon drie keer niks. Om alleen maar even bij het karakter Luke op Ahch-To te blijven: reshoot laatste scene van TFA, nikszeggende conversaties met Rey, geen aansluiting vinden bij de karakters die Luke al kende, blauwe melk, gebrabbel met Yoda die spontaan de boel in de fik zet als force ghost(?). Dat had George Lucas waarschijnlijk grotendeels niet voor ogen.

Gigan72

Avatar

Dat George Lucas in zijn visie Luke dood laat gaan zegt nog niet dat Rian Johnson  de zelfde visie had.
Dat Luke dood ging was voor mij geen probleem... maar de rest pffffffffff.
Maar het is ook niet eerlijk om alleen Rian Johnson de schuld te geven ook J.J. Abrams en zeker Kathleen Kennedy(die totaal niet weet wat ze met Star Wars moet doen) hebben schuld.

Spider-fan

Avatar

Maar Rey was dus al door Lucas verzonnen en niet puur door de schrijvers van The Force Awakens?

Master Of Films

Avatar

Zou Rian Johnson ook de Rose Tico visie en concept van Lucas hebben "overgenomen" ?

horizon

Avatar

Gister nog eens vanwege de visuals dat duel tussen Kylo Ren & Luke Skywalker gekeken.

En het is inderdaad ultimate force use van Luke. Wat Rian heel goed doet:
1) Luke gooit Lightsaber weg => Yoda actie
2) Luke gebruikt force om de rebellen te laten vluchten => Obi Wan in a New Hope

Dus duidelijk punten van zijn Jedi Meesters overgenomen.

Waar JJ in RotS dan echt wat mist is het feit dat Luke in TLJ tegen Kylo zegt dat hij hem nog wel gaat zien (en lastigvallen). Dat was hele fijne opzet voor een derde deel. Maar nee, helemaal niets van dat maar wel een .... dolk.... het doet pijn maar dat was het allerslechtste stukje star wars. Niveau ewoks avontuur.

23VDV23

Avatar

^In het scenario van Colin Trevorrow zit dan wel weer juist heel duidelijk het element van Luke die Kylo Ren teistert als geest. Vond ik heel tof en heel erg passend bij de Shakespeareiaanse insteek van het personage.

StarwarsEKal

Avatar

Het probleem is dat de schrijvers van de sequels wel wat dingen hadden overgenomen maar daar een ander verhaal bij hebben verzonnen. Het zijn goede films maar niet op starwars niveau. Wat het 9e deel voor mij verpesde was het copy paste met de muziek van john williams

NieuwsFilm

meest populair