Humor

Robert Downey Jr. had problemen met zijn Iron Man-helm

De Iron Man-acteur over de helm van Iron Man.

door Bram de Groot om 14:00 in Humor
Welke Marvel-fan zou niet een replica van de helm van Iron Man willen hebben, en dan soms even stiekem opzetten? Niet? Ook goed. Wie veel ervaring met de helmen van Iron Man heeft is uiteraard Robert Downey Jr. Het blijkt dat zijn eerste kennismaking met een helm geen heel positieve was.

Tijdens de show My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman sprak Downey Jr. over zijn helm uit Iron Man uit 2008. "Alles was ook echt aanwezig," legde Downey uit. "Ze wilden zo min mogelijk uitgeven aan CG-beelden. Dus ik herinner me dat ik de helm opzette... Ik zette de helm op en hij sloeg dicht en ik kon niets zien. En toen gingen er LED-lampjes aan en het was als de 'Manchurian Candidate'. Ik was absoluut verblind."

Ging het later beter? Nee
"Tegen de tijd dat we de laatste Avengers opnamen, zeiden ze tegen me 'hé Robert zou je het erg vinden om de [...] helm op te zetten?' Ik zei 'nee, zet maar twee stippen hier [op zijn hoofd] en dan kun je deze er later op tekenen'," voegde de acteur toe.

Uiteraard werd het pak van Iron Man steeds meer een digitale uitvoering en dat kwam uiteraard ook doordat zijn Mark 50 bestond uit een nanotechnologie en niet meer uit stalen onderdelen.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dawgruule

Avatar

Heb altijd deze “echte” onderdelen leuker gevonden dan nano technologie in de latere films. Hoewel het allemaal fictie is haalde het wel een stukje van de realiteit weg

Sunspot

Avatar

Dat vond ik wel minder qua CGI, dat pak met nanotech, zag er beduidend minder goed uit, was sowieso wel irritant dat er te veel CGI in zat in de laatste 2 films vooral

Renegade

Avatar

Eens het oude pak vond ik ook beter.

Artificialis

Avatar

De kracht van Marvel is dat ze er behoorlijk goed in zijn geslaagd om de echte en digitale versie van het pak met elkaar af te wisselen en te combineren. Bij het terugzien van de films blijft het er geloofwaardig uitzien.

Savael

Avatar

Oneens, iron man (infinity war) totally badass!

Poulusma

Avatar

@ridjieddo

Geen idee of Thanos dat had bijgehouden, Mach 3 is immers 3 x de snelheid van het geluid....

Sunspot

Avatar

@Ridjieddo

Ja, maar ging er meer over dat het er minder realistisch uitziet met al die extra aan CGI.

En zou juist vet zijn als Stark niet zo geavanceerd was, sowieso overdreven hoe Stark alles in zijn 1tje maakt, onnodig.

NieuwsFilm

meest populair