Robert Downey Jr. had problemen met zijn Iron Man-helm

Robert Downey Jr. had problemen met zijn Iron Man-helm

De Iron Man-acteur over de helm van Iron Man.

Welke Marvel-fan zou niet een replica van de helm van Iron Man willen hebben, en dan soms even stiekem opzetten? Niet? Ook goed. Wie veel ervaring met de helmen van Iron Man heeft is uiteraard Robert Downey Jr. Het blijkt dat zijn eerste kennismaking met een helm geen heel positieve was.

Tijdens de show My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman sprak Downey Jr. over zijn helm uit Iron Man uit 2008. "Alles was ook echt aanwezig," legde Downey uit. "Ze wilden zo min mogelijk uitgeven aan CG-beelden. Dus ik herinner me dat ik de helm opzette... Ik zette de helm op en hij sloeg dicht en ik kon niets zien. En toen gingen er LED-lampjes aan en het was als de 'Manchurian Candidate'. Ik was absoluut verblind."

Ging het later beter? Nee
"Tegen de tijd dat we de laatste Avengers opnamen, zeiden ze tegen me 'hé Robert zou je het erg vinden om de [...] helm op te zetten?' Ik zei 'nee, zet maar twee stippen hier [op zijn hoofd] en dan kun je deze er later op tekenen'," voegde de acteur toe.

Uiteraard werd het pak van Iron Man steeds meer een digitale uitvoering en dat kwam uiteraard ook doordat zijn Mark 50 bestond uit een nanotechnologie en niet meer uit stalen onderdelen.



NieuwsFilm

meest populair