'Borat'-vervolg aangeklaagd voor antisemitische scène

'Borat'-vervolg aangeklaagd voor antisemitische scène

Regisseur Jason Woliner zegt dat het verhaal niet klopt.

In de eerste Borat film zaten best wel wat controversiële scènes en het lijkt erop dat het vervolg, Borat Subsequent Moviefilm, op dat vlak niet veel anders zal zijn. De sequel is namelijk nog niet verschenen of er is al een rechtszaak aangespannen tegen de makers.

Het gaat om een scène waarin Borat (natuurlijk weer gespeeld door Sacha Baron Cohen) praat met Judith Dim Evans, een joodse vrouw die de Holocaust heeft overleefd. Tijdens het gesprek gebruikt hij antisemitische taal, iets wat sommige mensen te ver vinden gaan.

Van kwaad tot erger
Daar blijft het echter niet bij. Evans is ondertussen overleden en werd volgens haar nabestaanden niet eens ingelicht over de satirische aard van de scène. Regisseur Jason Woliner beweert echter dat ze wel op de hoogte werd gebracht. Cohen zou dan blijkbaar ook, uit respect voor Evans, zijn traditie om spontane reacties van mensen uit te lokken gebroken hebben en meteen verteld hebben dat het ging om een film.

Eerbetoon
Verder zou de film aan Evans zijn opgedragen en zou de distributeur Amazon Prime, op vraag van Cohen, een manier voorzien waarop kijkers naar een verhaal van Evans kunnen luisteren om erachter te komen wat er met haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd.

NieuwsFilm

meest populair