Algemeen

George Clooney maakt samen met Bob Dylan een honkbalfilm

Een verfilming van het geliefde boek 'Calico Joe'.

door Wouter Drummen om 12:55 in Algemeen
George Clooney, voornamelijk bekend als acteur, heeft ook al de nodige films geregisseerd. Op dit moment is hij nog met Amazon Studios aan het onderhandelen om de roman The Tender Bar te verfilmen en nu heeft hij weer een andere boekverfilming op het oog.

Het gaat hier om Calico Joe, van de misdaad-auteur John Grisham. Het verhaal speelt zich af in 1973 en gaat over een jonge honkbalspeler met enorm veel potentieel. Hij wordt echter tijdens een worp geraakt in het gezicht en komt vervolgens drie decennia lang in een coma te liggen. Clooney gaat de film sowieso produceren samen met zijn vaste partner Grant Heslov en niemand minder dan Bob Dylan. De kans is ook groot dat Clooney de film zelf zal inblikken

Interview
Clooney en Dylan lieten zich allebei over het project uit. Zo zegt Clooney: ''John heeft een prachtig verhaal geschreven en het is een fantastische kans om het in samenwerking met Bob te kunnen verfilmen''. Ook Bob Dylan deelt een soortgelijke mening: ''George en Grant zien het boek op dezelfde manier als ik. Het is een krachtig verhaal, voor zowel jonge als oude mensen. Iedereen zal zich erdoor aangesproken voelen''.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

Daar zullen alleen Amerikanen naar kijken denk ik.
Ooit zou Clooney de hoofdrol gaan spelen in een remake van de birds maar daar is nooit iets van terecht gekomen , ook niet van die remake trouwens . Jammer want daar zou ik wel naar gaan kijken .

Bobby Peru

Avatar

Ik ben een groot fan van Bob Dylan, maar ik denk dat zijn rol op de achtergrond zal zijn. Een song voor de soundtrack daarentegen... Dat zou mooi zijn!

NieuwsFilm

meest populair