Algemeen

Tom Cruise krijgt nu al zijn eerste erkenning voor 'Top Gun: Maverick'

De acteur en Jerry Bruckheimer mogen zich Honorary Naval Aviators noemen.

door Wouter Drummen om 13:03 in Algemeen
Tom Cruise mag dan al 58 jaar zijn, de acteur doet nog steeds al zijn stunts zelf. Zo leerde hij ook binnen de kortste een straaljager te vliegen voor Top Gun: Maverick. Helaas zullen we nog wat langer op de film moeten wachten i.v.m. de coronacrisis, maar Cruise heeft wel nu al zijn eerste 'prijs' ontvangen.

Cruise en producent Jerry Bruckheimer zijn door Amerikaanse marine namelijk uitgeroepen tot Honorary Naval Aviators. Het is een speciale en zeldzame titel, aangezien in totaal maar 36 mensen deze titel kregen. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een ceremonie in Paramount Studios, de distributeur van Top Gun. Na afloop vond een vertoning van Top Gun: Maverick plaats.

Ongelooflijke film
De Naval Air Forces vinden de film dan ook geweldig, net zoals het origineel: ''Top Gun is veruit de meest iconische luchtvaartfilm in de geschiedenis. De personages, dialogen en beelden zijn in het geheugen van een volledige generatie Amerikanen gegrift''.

Volgens de Naval Air Forces zorgde Top Gun eveneens voor heel wat meer rekruten en voor de intrede van vliegdekschepen in de popcultuur. Ook de authenticiteit van de film wordt geprezen. Het sequel zal normaal gesproken nu in juli van volgend jaar te zien zijn.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm