Algemeen

'The Batman'-film leent baanbrekende 'Star Wars'-techniek

Toepassing voor The Mandalorian nu voor DC-film.

door Bram de Groot om 17:44 in Algemeen
Ondanks dat films de visuele effecten en green screens behoorlijk weten te verbergen, barsten de blockbusters en ook kleinere films van computeranimaties. Nu blijkt dat The Batman een opnametechniek leent van de Star Wars-serie The Mandalorian.

Via The Hollywood Reporter wordt duidelijk dat de chief creative officer Rob Bredow van Industrial Light & Magic (ILM) tijdens de virtuele versie van de confab VIEW heeft gemeld dat ze bezig zijn om hun baanbrekende virtuele productietechnieken beschikbaar te maken voor de film van regisseur Matt Reeves.

Gebruikt voor The Mandalorian
De technieken werden voor The Mandalorian van Disney+ uitgevoerd door cameraman Greig Fraser en hij is nu voor bepaalde scènes in The Batman aangetrokken door ILM. Fraser won recent nog een Emmy voor zijn werk aan de Star Wars-serie.

Bredow bevestigde dat het productie-ontwerpteam van The Batman al "praktische sets in de UK heeft gebouwd en dat er een LED-muur rond deze sets is gebouwd om het gebruik van een virtuele productie in die specifieke scènes mogelijk te maken."

De speciale VFX-technieken maken gebruik van HD LED-panelen die de landschappen van verschillende werelden dupliceren. De technieken werden voor het eerst gebruikt in The Lion King. Dit leidde tot een speciale "StageCraft" productietechniek en hier heeft vooralsnog alleen The Mandalorian van geprofiteerd. Hieronder een video:5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Pffff nog 2 delen na het 9e deel........ zal het plottechnisch nodig zijn om nog 3 van deze misbaksels aan ons voor te schotelen?

Nature

Avatar

Als het verhaal maar goed is en de acteerprestaties.

NieuwsFilm