Algemeen

Bijzondere eerste vintage poster voor 'Mank' van David Fincher

De bekroonde regisseur is na 6 jaar weer terug...

door Arjen Rooseboom om 12:24 in Algemeen
Er staat sinds 2014 weer een nieuwe 'David Fincher'-titel voor de deur en wel het twee uur durende Mank met acteur Gary Oldman (62) in de hoofdrol waarvan we eerder al de trailer plaatsten. En jullie weten, na een trailer volgt meestal een poster (of andersom).

Op TWITTER werd de afbeelding gedeeld, zie hieronder. Oldman speelt Herman Mankiewicz, de scenarioschrijver die verantwoordelijk was voor het script van Orson Welles' (Tom Burke) Citizen Kane uit 1941. Verder is o.a. Charles Dance te zien als beruchte krantenmagnaat William Randolph Hearst (die onofficieel het onderwerp van de film werd).

De film is volledig in zwart-wit opgenomen en de poster laat dan ook een ouderwets vintage Hollywood gevoel zien. Een gehamerde Oldman staat tijdens een feest midden op tafel. Dit is passend, aangezien de echte Mankiewicz een fascinerend leven leidde als kwikachtige alcoholist die uiteindelijk bezweek aan zijn verslaving. Dit zorgde ook voor controversiële problemen achter de schermen bij Citizen Kane.

En het is al in elk eerder artikel vermeld, maar vooruit nog een keertje: Het script van Mank is geschreven door Jack Fincher, inderdaad de overleden vader van, en het project was eigenlijk bedoeld als vervolg op The Game (1997). Vanaf begin december te streamen op Netflix.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair