Flinke problemen voor Universal-film 'Wicked'

Flinke problemen voor Universal-film 'Wicked'

Uiteraard gooit de pandemie weer roet in het eten.

Problemen voor Wicked, Universals langverwachte filmversie van de succesvolle The Wizard of Oz-musical. Regisseur Stephen Daldry heeft het project na ruim een jaar betrokkenheid de rug toegekeerd.

Daldry, bekend van films als Billy Elliot (2000), The Hours (2002) en The Reader (2008), heeft besloten met de musicalfilm te kappen omdat Universal sneller te werk ging dan de regisseur wilde. Daarbij zorgt de pandemie voor minder ruimte op de set en met zo'n grote productie wordt afstand houden dan een behoorlijke uitdaging. Dit zag Daldry ook niet zitten.

Langdurig traject
Universal probeert de verfilming van de met een Tony bekroonde musical al sinds 2010 van de grond te krijgen. Potentiële regisseurs die sindsdien voorbijkwamen zijn J.J. Abrams, James Mangold, Ryan Murphy en Rob Marshall, maar geen van hen pakte door. Na het vertrek van Daldry moet Universal dus wederom op zoek, zodat de productie eind volgend jaar van start kan gaan.

De Wizard of Oz-prequel gaat in op de verstandhouding tussen Glinda the Good en de groene schoonheid Elphaba die later de iconische heks zou worden. Wicked behoort tot een van de meest succesvolle musicals ooit gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair