Algemeen

Flinke problemen voor Universal-film 'Wicked'

Uiteraard gooit de pandemie weer roet in het eten.

door Jan-Peter Rook om 13:24 in Algemeen
Problemen voor Wicked, Universals langverwachte filmversie van de succesvolle The Wizard of Oz-musical. Regisseur Stephen Daldry heeft het project na ruim een jaar betrokkenheid de rug toegekeerd.

Daldry, bekend van films als Billy Elliot (2000), The Hours (2002) en The Reader (2008), heeft besloten met de musicalfilm te kappen omdat Universal sneller te werk ging dan de regisseur wilde. Daarbij zorgt de pandemie voor minder ruimte op de set en met zo'n grote productie wordt afstand houden dan een behoorlijke uitdaging. Dit zag Daldry ook niet zitten.

Langdurig traject
Universal probeert de verfilming van de met een Tony bekroonde musical al sinds 2010 van de grond te krijgen. Potentiële regisseurs die sindsdien voorbijkwamen zijn J.J. Abrams, James Mangold, Ryan Murphy en Rob Marshall, maar geen van hen pakte door. Na het vertrek van Daldry moet Universal dus wederom op zoek, zodat de productie eind volgend jaar van start kan gaan.

De Wizard of Oz-prequel gaat in op de verstandhouding tussen Glinda the Good en de groene schoonheid Elphaba die later de iconische heks zou worden. Wicked behoort tot een van de meest succesvolle musicals ooit gemaakt.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

justmikemovies

Avatar

Die film zou er al lang geweest zijn als Universal de prioriteit niet bij fat Cats gedrocht had gelegd.

Scheerzeep

Avatar

Ik ben heel benieuwd hoe ze zo'n groot en sterk showmoment als Defying Gravity gaan verfilmen.

Master Of Films

Avatar

Na het vertrek van Daldry moet Universal dus wederom op zoek, zodat de productie eind volgend jaar van start kan gaan.
Ik weet wel geschikte kandidaten. Christopher Nolan, John Moore, Olivier Megaton, Rian Johnson, Elizabeth Banks & Cathy Yan. Tack your pick Smiley face

Ang3l

Avatar

Damn, want dit is wel echt een goede musical en gebaseerd op een erg leuk boek (gebaseerd, niet helemala hetzelfde als de musical).

aspers

Avatar

Een verfilming van een bestaande musical valt meestal heel erg tegen. Ik heb de Musical kunnen zien op broadway en dat was fantastisch.mik denk dat ik deze film, als ie er ooit komt, maar beter niet kan jkijken.

NieuwsFilm

meest populair