Vervolg geliefde sciencefictionfilm 'The Last Starfighter' (1984) in de startblokken

Vervolg geliefde sciencefictionfilm 'The Last Starfighter' (1984) in de startblokken

Bijna veertig jaar na het origineel is de tijd eindelijk rijp voor het volgende hoofdstuk.

Er is goed nieuws voor de vele fans van de klassieker The Last Starfighter. De nostalgische film uit 1984 gaat namelijk een vervolg krijgen.

Dat zegt scriptschrijver Jonathan Betuel. Twee jaar geleden sprak zijn collega Gary Whitta voor het eerst over de film, maar daarna werd het angstvallig stil. Zij zouden inmiddels dicht bij een deal zijn.

Michael Myers
Betuel was jarenlang bezig om de rechten van het origineel terug in handen te krijgen. Dat is inmiddels gelukt en het duo is dan ook vastbesloten om de film te maken.

Of regisseur Nick Castle bij de film betrokken zal worden is nog niet bekend. Zijn laatste film dateert alweer uit 2006. Als acteur is sinds kort wel weer actief, want hij keerde na veertig jaar terug als moordenaar Michael Myers in Halloween.

Hedendaags spektakel
Het origineel draait om tiener Alex Rogan, die de hoogste score behaalt in zijn favoriete videogame. Maar dan blijkt dat het spel ontworpen werd door een buitenaardse beschaving die op zoek is naar de beste piloten voor een strijd tussen de sterren.

The Last Starfighter 2 zou een vervolg en reboot in één zijn. Het eert de nalatenschap van de eerste film, maar zet tegelijkertijd de deur open voor een nieuwe generatie. Verwacht dus geen jaren tachtig homage, maar een hedendaags spektakel, aldus de schrijvers.

NieuwsFilm

meest populair