Algemeen

Vervolg geliefde sciencefictionfilm 'The Last Starfighter' (1984) in de startblokken

Bijna veertig jaar na het origineel is de tijd eindelijk rijp voor het volgende hoofdstuk.

door Timothy van Damme om 14:09 in Algemeen
Er is goed nieuws voor de vele fans van de klassieker The Last Starfighter. De nostalgische film uit 1984 gaat namelijk een vervolg krijgen.

Dat zegt scriptschrijver Jonathan Betuel. Twee jaar geleden sprak zijn collega Gary Whitta voor het eerst over de film, maar daarna werd het angstvallig stil. Zij zouden inmiddels dicht bij een deal zijn.

Michael Myers
Betuel was jarenlang bezig om de rechten van het origineel terug in handen te krijgen. Dat is inmiddels gelukt en het duo is dan ook vastbesloten om de film te maken.

Of regisseur Nick Castle bij de film betrokken zal worden is nog niet bekend. Zijn laatste film dateert alweer uit 2006. Als acteur is sinds kort wel weer actief, want hij keerde na veertig jaar terug als moordenaar Michael Myers in Halloween.

Hedendaags spektakel
Het origineel draait om tiener Alex Rogan, die de hoogste score behaalt in zijn favoriete videogame. Maar dan blijkt dat het spel ontworpen werd door een buitenaardse beschaving die op zoek is naar de beste piloten voor een strijd tussen de sterren.

The Last Starfighter 2 zou een vervolg en reboot in één zijn. Het eert de nalatenschap van de eerste film, maar zet tegelijkertijd de deur open voor een nieuwe generatie. Verwacht dus geen jaren tachtig homage, maar een hedendaags spektakel, aldus de schrijvers.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Leuke film uit de jaren 80.

Renegade

Avatar

Vond de eerste echt top om te kijken. Jeugd sentiment en een fantastische film. Wil wel een vervolg zien. Of een goede.reboot

Sparrow_LW

Avatar

Herinner me hem vaag. Vond hem toen wel leuk dacht ik, maar ik was toen nog een kind. Misschien maar weer eens kijken. Overigens een film die tegenwoordig prima een remake zou kunnen krijgen. Kan niet veel verkloot worden en geen wilde hordes met fanboys die moord en brand schreeuwen....

Master Of Films

Avatar

Sparrow_LW "Overigens een film die tegenwoordig prima een remake zou kunnen krijgen. Kan niet veel verkloot worden en geen wilde hordes met fanboys die moord en brand schreeuwen...."
Les 1 van verkloten. Maak het zo woke als het maar kan en dan zien we wel verder Smiley face

Decepticon

Avatar

Ik vind dit echt een fantastische film, imo een echte '80's klassieker. Ik heb hem een paar jaar geleden op blu-ray gekocht. Voor de geïnteresseerden, de Amerikaanse blu-ray is regio vrij.
Ik ben wel benieuwd naar een sequel/reboot.

Fan1984

Avatar

Mooi film! Gaaf dat er eindelijk een deel twee of reboot komt

Darthmar

Avatar

Meer jeugdsentiment. Jammer dat deze film nooit op blu-ray is uitgekomen

NieuwsFilm