'The Last Starfighter' krijgt reboot van maker 'Rogue One'

'The Last Starfighter' krijgt reboot van maker 'Rogue One'

De schrijver van 'Rogue One' werkt aan het script en deelde concept art.

Gary Whitta, de schrijver van onder andere Rogue One: A Star Wars Story, After Earth en The Book of Eli, kondigde op Twitter aan dat hij aan het samenwerken is met co-schrijver Jonathan Betuel aan een reboot van de sciencefictionklassieker The Last Starfighter. Betuel schreef het script voor de originele film uit 1984.

Whitta deelde naast deze mededeling ook concept art van Matt Allsop voor de remake, die je hieronder kunt bekijken:




En vanwege de enthousiaste reacties daarop deelde Whitta nog meer plaatjes:




Whitta vertelde ondertussen aan i09 dat de twee schrijvers een "volledig ontwikkeld verhaal hebben dat een combinatie van een reboot en een vervolg is, waarvan de allebei denken dat het de originele film eert en tegelijk de fakkel doorgeeft aan een nieuwe generatie. We zijn er allebei erg opgewonden door, creatief gezien.''

Voor Whitta is de reboot een passieproject, want "het is een hele speciale film voor mij... het idee dat een spel spelen een magisch ticket naar een echt ruimteavontuur kan zijn, dat heb ik altijd briljant gevonden.'' Volgens Whitta is het origineel ontzettend ondergewaardeerd, en heeft hij persoonlijk schrijver Betuel opgespoord om een reboot te bespreken.

NieuwsFilm

meest populair