Algemeen

'The Last Starfighter' krijgt reboot van maker 'Rogue One'

De schrijver van 'Rogue One' werkt aan het script en deelde concept art.

door Kaj van Zoelen om 10:29 in Algemeen
Gary Whitta, de schrijver van onder andere Rogue One: A Star Wars Story, After Earth en The Book of Eli, kondigde op Twitter aan dat hij aan het samenwerken is met co-schrijver Jonathan Betuel aan een reboot van de sciencefictionklassieker The Last Starfighter. Betuel schreef het script voor de originele film uit 1984.

Whitta deelde naast deze mededeling ook concept art van Matt Allsop voor de remake, die je hieronder kunt bekijken:
En vanwege de enthousiaste reacties daarop deelde Whitta nog meer plaatjes:
Whitta vertelde ondertussen aan i09 dat de twee schrijvers een "volledig ontwikkeld verhaal hebben dat een combinatie van een reboot en een vervolg is, waarvan de allebei denken dat het de originele film eert en tegelijk de fakkel doorgeeft aan een nieuwe generatie. We zijn er allebei erg opgewonden door, creatief gezien.''

Voor Whitta is de reboot een passieproject, want "het is een hele speciale film voor mij... het idee dat een spel spelen een magisch ticket naar een echt ruimteavontuur kan zijn, dat heb ik altijd briljant gevonden.'' Volgens Whitta is het origineel ontzettend ondergewaardeerd, en heeft hij persoonlijk schrijver Betuel opgespoord om een reboot te bespreken.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ik wordt waarschijnlijk wel gestenigd door eerlijk te vermelden dat ik de orginele film nog nooit heb gezien. En mind you, ik heb behoorlijk veel 80's films gezien in mijn leven. Deze 80's film is echter onder mijn rader gevlogen.

Darthmar

Avatar

Jeugdsentiment van de hoogste plank. Deze film vond ik geweldig en de eerste film waarin CGI op grote schaal werd gebruikt.
Maar een reboot?

Decepticon

Avatar

Dan moet je hem echt een keertje checken.

Voor mij ook jeugdsentiment van de hoogste orde!
De films was destijds een keer op Veronica Meimaand filmmaand en ik had hem toen opgenomen op vhs en echt helemaal grijs gedraaid.

Ik had de film al jaren niet meer gezien. Vorig jaar heb ik de U.S. blu-ray nieuw gekocht op ebay voor een prikkie, €10 of €15, blu-ray is regiovrij.
De film blijft fantastisch, een reboot hoeft van mij niet, maar ik ben benieuwd wat ze er van (kunnen) maken in deze tijd.
Of ze er ook nog weer een jaren 80 gevoel aan (kunnen) geven.

Xenolicker

Avatar

Ik kan het niet meer bijhouden hoor; ik heb The First Starfighter nog niet gezien, laat staan The Last Starfighter, en nu gaan ze dáár alweer een remake van maken?!

Macaber

Avatar

Dacht laatst weer aan deze film door Ready Player One, nu ook alweer toegevoegd aan de remake-lijst dus..

NieuwsFilm

meest populair