Algemeen

Wetenschappers: De kans dat we in de Matrix leven is 50 procent

Wat moeten we hier nou weer van vinden?!

door Jim Pedd om 06:30 in Algemeen
Heb je wel eens het gevoel dat je een droom hebt gehad, waarvan je zeker weet dat die echt was? Wat als je niet kon ontwaken uit die droom? Hoe zou je dan het verschil kennen tussen de droomwereld en de echte wereld? Misschien heb je dat gevoel al je hele leven, dat er iets niet klopt aan de wereld. Dat je niet weet wat het is, maar het gevoel maar blijft houden.

Nou wetenschappers hebben nu achterhaald of die woorden van Morpheus in The Matrix ongeveer kloppen. Uit een analyse van Scientific American blijkt dat de kans 50,22% is dat de wereld de 'realiteit' is. De kans dat we in een simulatie leven is 49,77 procent. Kortom: de waarheid ligt in het midden.

Leven we in de Matrix?
De afgelopen vijftig jaar is de rekenkracht van computers enorm gegroeid, sterker nog, na vijftig jaar klopt de Wet van Moore nog altijd. Als dat zo door blijft zitten, is het mogelijk dat toekomstige beschavingen een oneindig complexe simulatie draaien die een heel universum kan omvatten. Een universum zoals dat waarin we (denken) te leven. Het doel daarvan kan evolutionair of sociaal onderzoek zijn, maar mogelijk is het gewoon voor de lol. En dan bestaan wij enkel als een bizarre simulatie.

Recent vertelde wetenschapper Neil deGrasse Tyson in een podcast van StarTalk nog dat het feit dat we niet sneller kunnen reizen dan de snelheid van het licht, een gecodeerd limiet zou kunnen zijn van een simulatie, die voortkomt dat we de regels verbreken. Dan zouden de natuurwetten allemaal in dat rijtje te scharen zijn.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat dit de echte wereld is.

37 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

omniesbonsai

Avatar

De mensen zijn bij wijze van spreken ingeplugd in onze matrix
En kiezen voor de blauwe pil
En zitten dan in een schijn wereld, werkelijkheid
Onder andere door cognitieve dissonantie kiezen ze hier voor
En heilige huisjes die de mensen voor zichzelf opwerken
Dit gebeurd al bij de de geboorte
Vanaf de geboorte wordt je al geprogrammeerd
Om mee te kunnen doen in het systeem,matrix
Later wordt een enkeling wakker en kiezen dan voor de rode pil
We leven nu in in een tijd dat steeds meer mensen wakker worden
De lifting of the veil
Deze mensen worden vaak weggezet als oa complot denker
In feite worden deze mensen wakker
De matrix is eigenlijk geen film maar een documentaire
Agent Smidt is de overheid,media, religie, artificial. Intelligence
Het vierkoppige beest

Overlord

Avatar

Knappe programma dat ze dan iemand als Donald Trump hebben gesimuleerd Smiley face

Jkorpor030

Avatar

Ik ben duidelijk iemand die de rode pil heeft genomen. Het universum is niet ontstaan door uit het niks een big bang te hebben gehad. Het is voortgekomen uit een white hole, tegenhanger van de black hole. Men denkt dat we niet sneller dan licht kunnen reizen maar dat dachten ze over geluid ooit ook. Lichtsnelheid is slechts een getal. Elk getal kan gebroken worden. Ik bedoel verhoog het met 0.0000000001 en je hebt het verbroken. Het is universum is oneindig en de mogelijkheden ook. Alles wat men kan bendenken bestaat ergens wel zij het misschien heeel ver weg. Warpspeed, Matrix, Pokémon. Ergens in de oneindige mogelijkheden van het universum bestaat het.

Steve-O

Avatar

Kan ik dan meteen ff al mijn studieboeken in mijn brein downloaden? Zou cool zijn.

Hiss

Avatar

Dat we als mensen niet kunnen bevatten dat we in een betekenisloze chaos leven die we dwangmatig willen ordenen, levert zo nu en dan grappige theorieën op.
Maar voordat ik die protesten bij het Binnenhof zag wist ik niet dat er zoveel mafkezen waren in Nederland die zo ver van de alledaagse simpele realiteit afstaan.

Ang3l

Avatar

Kan iemand dan even level 2020 rebooten? Ging een beetje mis.

omniesbonsai

Avatar

Die mafkezen bij het Binnenhof zijn dus wakker
En hebben gelijk
De mensheid komt er nog wel achter
First the truth wl piss you off,than it set you free
En in feite is Lubach de echte mafkees hahahaha
Everything is in reverse
Zo werkt het duister nu éénmaal
Lange Frans bv is iemand waarnaar je zou moeten luisteren
Lange Frans,kleine Lubach

Artificialis

Avatar

Dus we hebben binnen een virtuele wereld bedacht dat we in een virtuele wereld zouden leven.. Een virtuele wereld waarin we gebonden zijn aan kunstmatige regels. En waarin we dus geen idee hebben van de natuurkundige wetten die zich buiten de virtuele wereld afspelen. Een wereld waarin door de aard van de 'regels' het misschien niet eens mogelijk of logisch zou zijn om een virtuele wereld te creëren.

Dit onderzoek heeft 0% wetenschappelijke waarde.

centr1no

Avatar

Jkorpor030 "Het universum is niet ontstaan door uit het niks een big bang te hebben gehad."
Niemand beweert dat die big bang uit het niets kwam. Er zal vast iets geweest zijn wat het veroorzaakt heeft.
Jkorpor030 "Men denkt dat we niet sneller dan licht kunnen reizen maar dat dachten ze over geluid ooit ook. Lichtsnelheid is slechts een getal. Elk getal kan gebroken worden. Ik bedoel verhoog het met 0.0000000001 en je hebt het verbroken. "
Men denkt? Met 'oneindig +1' theorieën bewijs je alles maar kom je nergens. Dat geluid en licht beide door ons waargenomen kunnen worden wil niet zeggen dat ze vergelijkbaar zijn. De snelheid van licht is op dit moment de hoogste snelheid waarmee specifieke, door ons waarneembare deeltjes zich in de meest gunstige omgeving kunnen verplaatsen. Al zouden we in staat zijn de oneindige hoeveelheid energie op te wekken die nodig is om die snelheid te halen, dan bestaan we nog steeds niet uit fotonen.
Jkorpor030 "Het is universum is oneindig en de mogelijkheden ook."
Mooi niet. Maar zelfs al zou dat zo zijn dan hebben we er nog steeds niks aan omdat we altijd aan onze menselijke beperkingen vast zullen zitten.

Master Of Films

Avatar

Hiss "Dat we als mensen niet kunnen bevatten dat we in een betekenisloze chaos leven die we dwangmatig willen ordenen, levert zo nu en dan grappige theorieën op.
Maar voordat ik die protesten bij het Binnenhof zag wist ik niet dat er zoveel mafkezen waren in Nederland die zo ver van de alledaagse simpele realiteit afstaan."
Correctie. Huilende verwende mafkezen die zich als babies gedragen, omdat ze hun zin niet krijgen.

We hebben in NL het heel erg goed. Te goed, zodat we zelfs 1e wereldproblemen gaan creëren. Wordt vaak luxe genoemd. Waar wij drinkwater zo uit de kraan kunnen drinken, kunnen sommige mensen in andere wereld delen dat niet. Voor drinkwater mag je een paar kilometer gaan lopen.

We hebben ook hier internet dat zo erg integreert is in onze luxe samenleving dat je een keerzijde gaat krijgen. Oftewel huilende verwende complotgekkies die niet eens weten op welke planeet ze leven.

Lubach heeft dat perfect uitgelegd in het onderwerp Fabeltjes fuik. Daarin liet hij goed zien als mensen zelf "onderzoek" gaan doen. Dan wordt het erg duidelijk dat dit soort mensen al sinds hun geboorte in eigen echokamer blijven hangen.

Ik ben het met je eens Hiss. Het levert wel een amusemente taferelen op.

omniesbonsai "En in feite is Lubach de echte mafkees hahahaha"

Je hebt al moeite om feiten en meningen te onderscheiden. Lubach heeft feiten aangetoond in zijn programma. Dat Lucbach volgens jou een mafkees, dat is een mening.
Maar goed, jij erkent dat complottheorieën gewoon complotfeiten zijn. Je hebt alleen maar een grote mond gegeven ipv bewijzen. En dat mijn beste omniesbonsai is een feit.
Kans is groot dat ik tegen een muur praat, maar toch wil ik van harte een advies geven aan onze omniesbonsai.

Hou het maar voortaan op films. Geef daar maar je meningen over. Je maakt jezelf belachelijk met je COVID-19 meningen. Op een enkel gekkie na, vind je hier niet je al jouw medestanders waarvan je een bevestiging wilt hebben dat je gelijk hebt.

omniesbonsai

Avatar

Hahahahaha gaat het over jou

Hiss

Avatar

@MOF
Natuurlijk (zoals gewoonlijk) helemaal met je eens. Ook al is corona verschrikkelijk; toch ben ik blij dat we nu ook eens een wereldprobleem ervaren in Nederland. Want van een zwarte pietendiscussie heb ik al tijden niets meer gehoord in de Nederlandse talkshows. Nu hebben we echte problemen.
Mensen als omniebonsai met wazige one-liners als "Zo werkt het duister nu éénmaal" (dus niet tweemaal blijkbaar), laten eigenlijk in 1 zin al zien dat ze eigenlijk ontoerekeningsvatbaar verklaard zouden moeten worden.

Master Of Films

Avatar

Hiss "Mensen als omniebonsai met wazige one-liners als "Zo werkt het duister nu éénmaal" (dus niet tweemaal blijkbaar), laten eigenlijk in 1 zin al zien dat ze eigenlijk ontoerekeningsvatbaar verklaard zouden moeten worden."
Ik vermoed idd dat omniebonsai niet de nodige medicijnen heeft ingeslikt. Als je lijdt aan psycho, dan vertrouw je de farma ook niet.

Heel begrijpelijk hoor, want in de grote Farma medicijnen, van Paracetamol tot Keytruda, zitten verborgen chips in, gefinancierd door Bill Gates. Ism met de 5G stralen worden we, de niet luisteraars van Lange Frans, zo gebrainwashd om braafjes naar de linkse media (o.a. Lubach) te gaan luisteren.

Pattje

Avatar

Matrix is the system. Thé mind feed thé matrix. How more minds they are conected, how bigger thé matrix get. How bigger it grows how more complicated it get's. How complicated thé more posibuilities. It's a Endless circle. Step by step we understand more. We discover new theories that make thé matrix onstable. When it's onstable it's possible there can escape some minds. These minds are free and create a new way of thinking what can create chaos inside thé matrix. It's distruptive so thé matrix hypnotise us and make us believe there are rules and restrictions we must follow and that limits our ability. So they growing proces is very slowly. How more minds awake how more we realise thé matrix is fake and not true. Thé question is is it beter that way? What if we all awake and see that it was all nonses. It leads to anarchy violents and distruction in a world where everyting is possible and thé system fails.

Crush

Avatar

Welk?

centr1no

Avatar

Master Of Films "Dan wordt het erg duidelijk dat dit soort mensen al sinds hun geboorte in eigen echokamer blijven hangen."
Het is bijzonder jammer dat we zo tolerant zijn voor 'dat soort mensen' en die tolerantie gaat de mensheid nog ten onder brengen.
We zijn met te veel. En het percentage idioten, die ook nog eens allemaal menen recht te hebben op alles en hun mening vrij mogen verkondigen wordt groter en groter.
Noord Korea en China draven een beetje door in hun aanpak het volk onder controle te houden, maar er komt een moment dat de rest van de wereld in gaat zien dat bepaalde afwijkende mensen, opvattingen, denkbeelden en levenswijzes simpelweg niets bijdragen en zelfs gevaarlijk zijn voor de samenleving.
Het simpele feit dat om e.o.a. reden godsdiensten en geloofsovertuigingen niet gedwongen kunnen worden te voldoen aan bepaalde maatregelen is daar het bewijs van.

Specifiek over de complottheorieën over Covid worden er door onze regering en voorlichters ernstige fouten gemaakt.
Het hele punt is namelijk dat de meeste mensen niet naar saaie, 2 uur durende verhalen van het RIVM gaan zitten kijken en ook geen wetenschappelijke artikelen lezen maar juist wel naar die (2)wekelijkse update die op dit moment werkelijk nergens over gaat en een eeuwigheid besteed aan stupide vragen van journalisten die er alleen op uit zijn foute uitspraken te ontlokken.
Ondertussen is de gemiddelde Nederlander afgehaakt en zit op Facebook o.i.d. te lezen dat al hun vrienden gewoon naar drukbezochte illegale feesten zijn geweest en niks mankeren terwijl Youtubers en Tiktokkers met een bijna religieuze aanhang lopen verkondigen dat zij ergens niet meer aan mee doen.
Misschien doet de regering dat wel expres en is dit gewoon een poging om van onze minder intellectueel begaafde medelanders af te komen.

Maac

Avatar

Die updates van de overheid zijn prima. Dat mensen de voorkeur geven aan Facebook heeft niets te maken met intellect. Mensen zijn het niet eens met de maatregelen en zoeken daarom bronnen die daarbij aansluiten, Facebook geeft ze dat.

Zolang wij met zijn allen het beter denken te weten dan degenen die er voor aangesteld zijn het land op orde te houden gaat het niet goed komen. Hier op Filmtotaal vind je perfecte voorbeelden; de overheid is stom, want ik wil naar de bioscoop. Als je niet kan denken in het belang van een land, moet je vooral niet meepraten.

Aeon

Avatar

Ik vind dit totaal niet vreemd.
Als je het puur wetenschappelijk bekijkt als je het puur wiskundig en wetenschappelijk bekijkt is er een structuur aanwezig die dit onderlegd.
Echter ik zou heel graag willen weten wie mijn programma runt
Want of die zit te slapen of het is de grootste fucking sadist die ooit heeft bestaan.
Hoe dan ook een trap onder de reet is wel verdiend.
Maar om even terug te komen dit wordt nu gezegd door de westerse wetenschap dit wordt al eeuwen gezegd door de oosterse wetenschap het wordt gestaafd door de kwantumfysica alles is maakbaar waar zijn hele interessante stukken te vinden over stil licht veroorzaakt door magnetisch veld lees die een keer en kijk dan nog een keer The Matrix.
Mind blown gegarandeerd

Aeon

Avatar

Agenda Trump sorry maar dat is geen knap programma.
Die doet mij eerder denken aan de vroegste versies van pong op de Atari zeer voorspelbaar en je hoeft alleen maar op de goede plek te gaan staan voor dezelfde reactie uit te lokken

Parisan

Avatar

Kijk maar hoe realistisch computeranimatie tegenwoordig is. Gewoon een kwestie van rekenkracht. Bovendien springen moleculen continue aan en uit. Eigenlijk is alles dus animatie. De Hindoes en Boeddhisten weten al duizenden jaren dat onze werkelijkheid een illusie is.

centr1no

Avatar

Maac "Als je niet kan denken in het belang van een land, moet je vooral niet meepraten."
Het simpele feit dat een bericht op Facebook overtuigender kan zijn dan voorlichting van de overheid is al bewijs dat er met die voorlichting iets mis is.
En als iemand denkt dat iemand vind dat een landelijke maatregel tegen een pandemie verkeerd is enkel omdat het hen persoonlijk ongerief geeft of sowieso het zoeken naar bevestiging van iemands eigen afwijkende denkbeelden in de illusie dat men het beter denkt te weten is het bewijs van gebrek aan intellect.
Die mensen hebben vrijheid van meningsuiting, staan met duizenden op een veld of plein te scanderen en spammen social media vol. Heb je toevallig gelezen wat er bij een teststraat in Breda is gebeurd?
Je bovengenoemde stelling gaat er van uit dat deze mensen zelfbesef hebben en kunnen relativeren.

Maac

Avatar

centr1no "Het simpele feit dat een bericht op Facebook overtuigender kan zijn dan voorlichting van de overheid is al bewijs dat er met die voorlichting iets mis is."
Nee.
Overtuigingskracht zegt niets over kwaliteit. Er zijn heilige boeken die voor massa's mensen overtuigender zijn dan wetenschap en daaruit volgt dus niet de conclusie dat er een bepaalde verantwoordelijkheid ligt bij wetenschappers om informatie beter te verkopen.

centr1no "Die mensen hebben vrijheid van meningsuiting, staan met duizenden op een veld of plein te scanderen en spammen social media vol. Heb je toevallig gelezen wat er bij een teststraat in Breda is gebeurd?
Je bovengenoemde stelling gaat er van uit dat deze mensen zelfbesef hebben en kunnen relativeren."
Er zijn genoeg mensen die dat niet kunnen, vandaar dat ik ook aangaf dat deze mensen geen nuttige bijdrage leveren aan de hele pandemiediscussie.
Maar het uitgangspunt dat er sprake is van zelfbesef en relativeringsvermogen geeft in ieder geval nog ruimte voor een gesprek en voor verkenning van de vraag waarom iemand denkt zoals 'ie denkt. Mensen die anders doen en denken dom en incompetent noemen geeft de indruk dat je altijd overtuigd bent van je eigen gelijk, voor mij geldt iets anders.

omniesbonsai

Avatar

Je moet nog veel leren maac
Geldt ook voor anderen hier
Weten niks, zien niks!!!!
Met hun zogenaamde intelligentie
En bang voor feiten hoe het werkelijk is
En angst is de werkelijke epidemie op aarde
Het gaat niet om een heel ernstig gezondheids probleem
In de vorm van een virus opsmuk
Die niet gevaarlijker is dan griep
Daarnaast .sterven jaarlijks veel meer mensen aan andere gezondheids problemen
Maar gebruiken dit voor het uitrollen van wereldwijde satanische agenda
Met de mensheid in complete slavernij,zonder vrijheid
Facistische,spirituele, psychische aanval op de mensheid
Doe in godsnaam zelf onderzoek
Maar nee ik zie hier volgzame
schapen
Die alles aannemen wat de overheid,media hen verteld,pure propaganda
Media komt van de Griekse godin Medea wat illusie betekent
Kun je nagaan wat mainstream media betekent
Precies wat ze willen!
Blijf het vooral doen jo
Hopelijk voor jullie raakt de voorraad blauwe pillen op

Arjan Lubach is een jakhals in dienst van agent Smidt
Die lange Frans zijn vrijheid van mening ontzegd en belachelijk maakt,en zijn broodwinning
Behoorlijk facistisch,om maar 1kant van geen feiten Lubach te belichten
Dat deden de nazi's ook,de zelfde tactieken
Oa,anderen beschuldigingen van dat,wat ze zelf doen,deden
Toen was het boekverbranding (oa,kristal nacht)
Nu is het internet(oa, YouTube)
Boeken verbranden is mensen verbranden

Van Lockdown naar Auschwitz mischien
En verder denk zelf maar na!

Maac

Avatar

omniesbonsai "Je moet nog veel leren maac"
Dat is absoluut waar.
Ik heb al veel geleerd van jouw stukje tekst. Misschien dat ik ook ga overwegen te schrijven als een boze, zesjarige complotdenker.

Maac

Avatar

Het heeft mijn stuk over zelfbesef en relativeringsvermogen in ieder geval geen kracht bijgezet...

omniesbonsai

Avatar

Ik doe dit in opwinding, passioneel omdat het me aan het hart gaat
Geen tijd om te relativeren in dit geval eigenlijk
Zo van ach het zal wel meevallen,of ach gaat wel weer voorbij
Tijd om op te staan als mens en als mensheid tegen deze tirannie
Je wilt toch later niet zeggen
Wehr habben it nicht gewust
Kan geen Duits schrijven vergeef me tenslotte ben ik maar een zesjarig kind
Hu, waarheid zoeker,denker

Master Of Films

Avatar

Ik wou dat de film Being John Malkovich werkelijkheid was. Ik zou dolgraag in de hoofd van omniesbonsai willen zitten. Als observateur. Al zal ik af en toe mijn stem laten horen. Stemmentjes horen in het brein van boze, zesjarige complotdenker aanwezig te zijn. Immers een schizofreen is nooit alleen Smiley face

omniesbonsai "En angst is de werkelijke epidemie op aarde"

Angst moet verboden worden.
Zonder angst ga jij het raampje open doen in een Boeing 747.
Zonder angst ga jij de wilde leeuwen voeren met Felix brokjes.
Zonder angst ga jij oversteken op de A2 bij Nieuwegein-Zuid.
Zonder angst ga jij bleek middel gebruiken voor je griepje.
Zonder angst ga jij bungiejumpen zonder elastiek.
Zonder angst ga jij Lubach op een maandag bekijken.

omniesbonsai "Die lange Frans zijn vrijheid van mening ontzegd"
Je beweert dat je onderzoek doet. Als dat zo is, dan weet je dat Lange Frans gewoon door kan gaan met zijn podcasts. Want YouTube was niet zijn enige uitlaatklep. Dus nee, zijn vrijheid van mening is nog steeds niet ontzegd. Conclusie: omniesbonsai doet geen onderzoek.
The Myth is busted!!! Welcome to my truth.

omniesbonsai "En verder denk zelf maar na!"

OMG....dat is een advies tegen jezelf. Niet doen!!! Snel je aluminium hoedje opzetten.
Ga zo snel mogelijk de vriezer in. Daar wordt niet bestraald door 5G.

Maac "Misschien dat ik ook ga overwegen te schrijven als een boze, zesjarige complotdenker."
Ik hou mij aanbevolen. Ik vind het kunst om zoiets fantasierijk te kunnen schrijven.

Maac

Avatar

@omniesbonsai
Niets mis met wat passie, maar omdat je tekst alleen bestaat uit verwijten praat je wat mij betreft tegen dovemansoren. Ik geloof niet dat je wat constructiefs bijdraagt wanneer je niets meer doet dan anderen beschuldigen van onwetendheid en volgzaam schapengedrag. Je hebt je in mijn optiek niet bewezen als een autoriteit op het gebied van wat waar is en wat niet.

Ondanks dat je de term cognitieve dissonantie gebruikt, lijk je zelf alle ruimte voor andere inzichten te hebben afgesloten en iedereen die anders denkt moet het ontgelden. Als dat voor jou een pad is naar waarheid, respect en verdraagzaamheid, wens ik je veel succes met je queeste.

centr1no

Avatar

Maac "Overtuigingskracht zegt niets over kwaliteit. Er zijn heilige boeken die voor massa's mensen overtuigender zijn dan wetenschap en daaruit volgt dus niet de conclusie dat er een bepaalde verantwoordelijkheid ligt bij wetenschappers om informatie beter te verkopen.
Maar het uitgangspunt dat er sprake is van zelfbesef en relativeringsvermogen geeft in ieder geval nog ruimte voor een gesprek en voor verkenning van de vraag waarom iemand denkt zoals 'ie denkt."
Niet per definitie nee. Maat het punt van voorlichting is toch voorlichting? Wiens verantwoordelijkheid is het dan om idioten als omniebonsai aan het verstand te brengen dat ze een gevaar zijn voor anderen. En wanneer ga je ingrijpen? Hoeveel mensen moeten er ziek worden voor er harde maatregelen getroffen worden?

Maac

Avatar

centr1no "Maar het punt van voorlichting is toch voorlichting? Wiens verantwoordelijkheid is het dan om idioten als omniebonsai aan het verstand te brengen dat ze een gevaar zijn voor anderen."
Voorlichting heeft als doel voorlichting, maar vanaf dat punt stopt de verantwoordelijkheid bij de voorlichter en start deze bij de ontvanger. Je gaat mij er niet van overtuigen dat er woorden bestaan die Rutte kan uitspreken waardoor mensen zoals omniesbonsai plotseling gaan luisteren. Je stelt je biologieleraar ook niet verantwoordelijk voor die onverhoopte SOA, omdat hij het beter uit had moeten leggen.

Ook maak je mij niet wijs dat de regels en de gevolgen van ons gedrag niet inmiddels duidelijk zijn gemaakt en dat iedereen die daar geen gehoor aan geeft niet kan beweren dat ze niet zijn voorgelicht.

centr1no "En wanneer ga je ingrijpen? Hoeveel mensen moeten er ziek worden voor er harde maatregelen getroffen worden?"
Ingrijpen heeft niets met voorlichting te maken, maar met beleid. En als je je niet houdt aan het beleid is dat niet omdat je slecht bent voorgelicht en het is al helemaal niet de verantwoordelijkheid van de voorlichter, daar hebben we tenslotte handhaving voor.

Ik vind het behoorlijk kwalijk dat de volledige verantwoordelijkheid van iemands gedrag wordt verplaatst naar degene die de informatie verschaft, in plaats van naar die persoon zelf. Er is hier niemand in Nederland die wetten en regels naar believen kan overtreden en ermee wegkomt met het argument dat 'ie niet goed was ingelicht, laat staan dat er als gevolg iemand anders voor veroordeeld zou worden. Deze omgekeerde wereld is er niet eentje waar we in willen leven, lijkt me.

De regels zijn duidelijk en een beetje burger is kritisch, maar houdt zich eraan. Niet luisteren betekent handhaven, en daar hebben we in Nederland helaas nog wat slagen te halen.

centr1no

Avatar

Maac "Niet luisteren betekent handhaven, en daar hebben we in Nederland helaas nog wat slagen te halen."
Het betreft hier niet een willekeurig persoon, een simpele voorlichter of biologieleraar. Het is de Nederlandse staat in de persoon van de gekozen vertegenwoordiger daarvan. En het gaat niet over één persoon met jeuk maar over de toestand van die hele staat met alles wat daarbij hoort.
Is de regering van de staat niet verantwoordelijk voor de toestand van de staat?
Waarom is het te veel gevraagd om recalcitrante elementen te erkennen en daar iets mee te doen voordat er toestanden als in Italië ontstaan? Voordat die elementen besluiten een teststraat af te breken en mensen te bedreigen zoals in Breda.
Er zijn altijd mensen die totaal niet voor rede vatbaar zijn maar het overgrote deel van de mensen die op dit moment nog steeds niet helder hebben wat er precies aan de hand is zijn vlugger over de streep te trekken met simpele feiten en een heldere uitleg dan met opruiende complottheorieën.
Zelfs nu nog, na al die maanden, kom ik nog steeds mensen tegen die niet duidelijk hebben wat het is, wat het doet, waarom we sommige maatregelen wel en andere niet hebben, enz..

Maac

Avatar

centr1no "Is de regering van de staat niet verantwoordelijk voor de toestand van de staat?"
Natuurlijk wel, daarom geven ze persconferenties om het volk aan te spreken, in plaats van dat ze het volk doorverwijzen naar social media.

centr1no "Waarom is het te veel gevraagd om recalcitrante elementen te erkennen en daar iets mee te doen voordat er toestanden als in Italië ontstaan? Voordat die elementen besluiten een teststraat af te breken en mensen te bedreigen zoals in Breda."
Ja, die 2 idioten uit Breda hadden zich vast prima gedragen als ze beter geïnformeerd waren. Dit zijn waarschijnlijk trouwe VVD'ers die nu, bij gebrek aan kennis over het virus dat Rutte ze had moeten bijbrengen, maar mayhem veroorzaken. Er stond iets redelijkers op Facebook, een autoriteit op het gebied van journalistiek, dat op een heldere manier feitelijk aantoonde dat Covid een hoax is.

Blijkbaar is het heel moeilijk een extreem voorbeeld van anarchie te herkennen.

centr1no "Er zijn altijd mensen die totaal niet voor rede vatbaar zijn maar het overgrote deel van de mensen die op dit moment nog steeds niet helder hebben wat er precies aan de hand is zijn vlugger over de streep te trekken met simpele feiten en een heldere uitleg dan met opruiende complottheorieën."
Nee, dat is niet zo. De mensen die voor rede vatbaar zijn luisteren niet naar complottheorieën op een willekeurig online platform.

centr1no "Zelfs nu nog, na al die maanden, kom ik nog steeds mensen tegen die niet duidelijk hebben wat het is, wat het doet, waarom we sommige maatregelen wel en andere niet hebben, enz.."
Totaal irrelevant. Alsof je moet begrijpen waarom de regels zijn zoals ze zijn om verantwoordelijkheid te dragen voor de naleving hiervan. Door dat een criterium te maken geef je mensen veel te weinig verantwoordelijkheid. Bovendien kan ik zo voorbeelden noemen van regels waar we ons prima aan houden, zonder dat de meeste mensen weten waarom deze regels zijn zoals ze zijn. Wanneer dit niet gebeurt zo je bijvoorbeeld een boete kunnen krijgen. Niemand met een beetje verstand gelooft dat iemand anders verantwoordelijk is voor een overtreding dan de overtreder.

BarendAppelsap

Avatar

Zeg @omniesbonsai, ik zou je graag de volgende vraag stellen.
Als je denkt dat de mainstream media ons getekende beelden voorschotelt die je niet vertrouwd, waarom vertrouw je dan wel de voorgeschotelde beelden van een andere vorm van media?

Je kunt wel bang zijn dat er allerlei verborgen bedoelingen achter media zitten, maar dat is voor alle informatie die jij tot je neemt niet anders, toch?
Ik doe hierbij overigens de (vrij veilige) aanname dat je niet op eigen houtje tot deze inzichten bent gekomen.

Master Of Films

Avatar

BarendAppelsap "Als je denkt dat de mainstream media ons getekende beelden voorschotelt die je niet vertrouwd, waarom vertrouw je dan wel de voorgeschotelde beelden van een andere vorm van media?"
Daar is juist een simpele antwoord voor. Confirmation bias, de voorkeur voor bevestiging.

BarendAppelsap

Avatar

Zeker MoF, maar zou omniesbonsai dat ook zo zien?

Ik zet bewust een stap terug met betrekking tot het probleem in de hoop dat men er eens met een neutrale blik naar kan kijken.
Volledig verspilde moeite, dat weet ik ook, maar het lijkt me zo interessant om daar eens antwoord op te krijgen van iemand die inmiddels al zo overtuigd is van 'de echte waarheid'.

Master Of Films

Avatar

Ik betwijfel of omniesbonsai dat zelf ziet.
Zeker na het lezen van een eerdere opmerking tijdens de heerlijke intelligente lockdown dagen, a long long time ago...

https://www.filmtotaal.nl/nieuws/72145

omniesbonsai Avatar05.05.2020 07:00
Lockdown?
Je bedoelt staat van beleg!

Zelfs met het opzoeken van de definitie staat van beleg kwam omniesbonsai met:
1)noodtoestand
2 (opschorten van burgerrechten,inperken vrijheid mensen
3 (naleving hiervan door politie en leger

Het lezen van een woordenboek kan iedereen wel. Het begrijpen van het woord "staat van beleg" zit schijnbaar toch in een andere vakgebied, iets waar omniesbonsai helaas gezakt voor is.

Maar wel hulde BarendAppelsap dat je met een neutrale blik daar naar wilt kijken. Smiley face
Al ben ik bang dat omniesbonsai weer geen duidelijk argument gaat geven.
Maar de boel weg gaat wuiven, onder het mom dat we allemaal onder de invloed zijn van de linkse media.
Laat de echte waarheid maar komen omniesbonsai, de Pathé popcorn en bier staan klaar Smiley face Smiley face

BarendAppelsap

Avatar

Ik zou liegen als ik daar stiekem niet een beetje op hoop, maar wie weet.

Op zich komen veel van de genoemde kenmerken van een staat van beleg wel overeen met die van een beoogde lockdown. Net als wanneer je zegt: 'Koe!? Je bedoelt geit!
1) warmbloedige gewervelde
2) makkelijk te houden (huis)dier
3) eet gras

Het klopt wel maar het bewijst niets nuttigs. Maar 'staat van beleg' roepen klinkt natuurlijk lekker ernstig. Dan kun je je makkelijker gerechtvaardigd voelen om boos te gaan lopen doen over het feit dat je op je gedrag wordt gewezen zodat iedereens gezondheid gewaarborgd kan worden.

'Dat anderen mensen mogelijk ernstig ziek worden of zelfs dood gaan en dat mijn gedrag dat in ieder geval zou kunnen beperken interesseert me niet' is wat moeilijker uit je strot te krijgen dan 'Ik mag niet meer normaal leven en dat is allemaal de schuld van een fascistische regering die ons allemaal onder de duim wil houden als een stelletje schapen!'
Met uitspraak één ben jij namelijk de hufter, met uitspraak twee kun je die beschuldiging lekker op anderen afschuiven.

NieuwsFilm

meest populair