Brrrrr! Dit was eerst de demon in 'The Conjuring 2' vóór The Nun

Brrrrr! Dit was eerst de demon in 'The Conjuring 2' vóór The Nun

Achteraf jammer of een geslaagde keuze?

Scheet jij ook in je broek bij het zien van de demonische non uit The Conjuring 2? Weet dat dit een last-minute vervanging was voor een totaal ander monster. Bekijk verschillende afbeeldingen hieronder.

De centrale schurk was eigenlijk eerst een donker wezen met enorme vleugels en meerdere hoorns. Regisseur James Wan onthulde een concept art op zijn INSTAGRAM en vertelt dat hij tijdens de opnames concludeerde dat dit wezen bij nader inzien toch 'te buitenproportioneel' was.

Het ontwerp was afkomstig van een ongebruikte concept art voor Dracula in de Castlevania-film waar hij op een gegeven moment aan werkte. Er werd een animatronicpak gebouwd dat werd uitgebreid met CGI-vleugels, maar Wan wilde het 'meer geaard en persoonlijk' hebben.

Iets dat het geloof van Lorraine Warren (Vera Farmiga) zou testen. De echte Lorraine Warren sprak altijd over haar liefde en eerbied voor haar nonnenvrienden en zo werd de creepy non van Bonnie Aarons geboren.


Na het succes kreeg zij een eigen spin-off (kritisch niet al te best, maar commercieel een flinke hit) en daar komt ook alweer een sequel op, dus je zou kunnen zeggen dat Wan de juiste keuze heeft gemaakt.

De eerstvolgende film in de officiële franchise zal The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It worden welke (vooralsnog) in juni 2021 verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair