Algemeen

Brrrrr! Dit was eerst de demon in 'The Conjuring 2' vóór The Nun

Achteraf jammer of een geslaagde keuze?

door Arjen Rooseboom om 13:32 in Algemeen
Scheet jij ook in je broek bij het zien van de demonische non uit The Conjuring 2? Weet dat dit een last-minute vervanging was voor een totaal ander monster. Bekijk verschillende afbeeldingen hieronder.

De centrale schurk was eigenlijk eerst een donker wezen met enorme vleugels en meerdere hoorns. Regisseur James Wan onthulde een concept art op zijn INSTAGRAM en vertelt dat hij tijdens de opnames concludeerde dat dit wezen bij nader inzien toch 'te buitenproportioneel' was.

Het ontwerp was afkomstig van een ongebruikte concept art voor Dracula in de Castlevania-film waar hij op een gegeven moment aan werkte. Er werd een animatronicpak gebouwd dat werd uitgebreid met CGI-vleugels, maar Wan wilde het 'meer geaard en persoonlijk' hebben.

Iets dat het geloof van Lorraine Warren (Vera Farmiga) zou testen. De echte Lorraine Warren sprak altijd over haar liefde en eerbied voor haar nonnenvrienden en zo werd de creepy non van Bonnie Aarons geboren.


Na het succes kreeg zij een eigen spin-off (kritisch niet al te best, maar commercieel een flinke hit) en daar komt ook alweer een sequel op, dus je zou kunnen zeggen dat Wan de juiste keuze heeft gemaakt.

De eerstvolgende film in de officiële franchise zal The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It worden welke (vooralsnog) in juni 2021 verschijnt.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Morgen op TV bij Veronica

Draven

Avatar

The Nun heeft me toch wat positief verrast. Ik verwachtte een k*tfilm die ik mee moest kijken maar vind hem toch best leuk.

Decepticon

Avatar

Ik vind het een prima keuze, en ik vind The Nun ook een prima horrorfilm. De non is ook heel erg creepy.
Dit monster ziet er wel gaaf uit, zal Wan dit misschien nog gebruiken voor de derde film?

Spider-fan

Avatar

Ik vond The Nun best een aardige horrorfilm. Uiteindelijk zit er niet zo veel verhaal in en is de ontstaansgeschiedenis niet origineel of heel interessant, maar de uitwerking als geheel is wel leuk. Het heeft een beetje ouderwetse horrorsfeer, zoals een Hammerfilm ofzo, en daar hou ik erg van.

Ik kan me als ik de spin-offs zie niet altijd meer herinneren hoe het in de Conjuring films zelf voorkwam, dus het is leuk die naderhand nog eens opnieuw te kijken. Ik weet wel dat ik Conjuring 2 beter vond dan 1. En bij Annabelle vind ik de eerste de beste, dan de derde, en de tweede de minste.
Vanavond en morgenavond inderdaad de Conjuring films en Annabelle 1 en 2 bij Veronica, die sowieso goed bezig is met horror op het moment - gewoon de hele maand Halloween vieren.

Ik vind dit monster ook wel mooi trouwens, maar misschien iets té fantastisch. Als je een psychologische horrorfilm maakt moeten de monsters niet té buitenissig zijn, denk ik.

Hiss

Avatar

Die non is meer iconisch dan deze zwarte demoon. Mijn mening over the Nun is hetzelfde als die van Spider-fan.
De gehele Conjuring reeks heeft mij wel positief verrast. Iedere film heeft een net iets andere sfeer. En dat pakt wisselend uit, maar levert altijd wel een vermakelijke film op.
Ook the Ghost of la Llorona vond ik erg leuk, ook al werd daar overwegend negatief over geschreven.

Spider-fan

Avatar

Conjuring 2 nog een keer gezien. Blijf het een goede film vinden. Twee dingen tegen het eind zijn wat ongeloofwaardig: dat Lorraine zich pas helemaal op het einde herinnert wat de naam van de demon was die ze eerder in haar bijbel had geschreven. En als die boom een scherpe punt wordt waar Ed op kan vallen voor het huis, waarom niet de rest van de boom omhakken - ze hadden zelfs een bijl bij de hand waarmee ze de achterdeur openhakten. Maar los daarvan een sterke horrorfilm gewoon, waarin Ed zelfs een leuke impersonatie geeft van Elvis Presley. Als je oplet zie je de naam van de demon ook in letters in de kast staan in de scène met Lorraine en Judy thuis.

Wat trouwens niet vaak gedaan wordt in films (omdat het verwarring wekt uiteraard): twee personages hebben dezelfde naam - Peggy. De twee overbuurvrouwen heten allebei zo, maar dat zal wellicht in de echte zaak ook zo geweest zijn.

NieuwsFilm

meest populair