Nieuwe 'Evil Dead'-film krijgt vrouwelijke hoofdrolspeler

Nieuwe 'Evil Dead'-film krijgt vrouwelijke hoofdrolspeler

Maar is demon-killer Ash ook van de partij?

Voor degenen die het hebben gemist: het nieuwe deel in de Evil Dead-franchise draagt momenteel de titel Evil Dead Rise en zal geregisseerd worden door Lee Cronin (The Hole in the Ground). Maar wie zal de hoofdrol spelen?

Bruce Campbell, ofwel Ash Williams uit de eerste drie Evil Dead-films en de serie Ash vs. Evil Dead, zal in elk geval niet terugkeren. Ook weten we dat de setting ditmaal geen hutje in het bos zal zijn. Volgens geruchten wordt dat deze keer een wolkenkrabber of flatgebouw. Campbell, die wel bij de film betrokken is als producent, heeft nu onthuld wie het hoofdpersonage zal worden. Tijdens een interview met AL.com zei hij hier het volgende over:

"Dit is een geheel nieuw Evil Dead-verhaal, waarin de Necronomicon terecht komt bij nieuwe personages. Het element dat Evil Dead zo vermakelijk maakt is dat het gaat over doorsnee mensen die het moeten opnemen tegen een kwaad dat niet te stoppen lijkt. Dat is de horror in deze films. Het hoofdpersonage is niet iemand die vaardigheden heeft. Ditmaal hebben we als hoofdpersonage een vrouw die haar gezin moet zien te redden."

Een moderne Evil Dead
Campbell gaf tevens een update over de status van het project:

"We komen steeds een stapje verder, en zijn nu op zoek naar een partner voor de financiering. Meerdere partijen hebben zich al gemeld, maar nu is het aan ons de taak om een passende keuze te maken. Een script ligt klaar en een regisseur staat klaar. Het wordt een echte hedendaagse

NieuwsFilm

meest populair