Featured

Mogelijk was er ooit een echte James Bond die spion was

Ian Fleming kende hem misschien niet.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Het zou zomaar kunnen dat er in de jaren zestig een echte man geleefd heeft die James Bond heette en spion was. Dat zou blijken uit geheime stukken die nu vrijgegeven zijn.

James Bond is een personage van Ian Fleming, en verscheen in 14 boeken en 24 films. De vijfentwintigste film, No Time to Die, zit er nog snel aan te komen. Wanneer precies is nog niet helemaal zeker, door de alsmaar veranderende omstandigheden rond het coronavirus. Nu horen we dat er mogelijk een echte James Bond was.

Een echte James Bond?
Nieuwe stukken die vrijgegeven zijn, laten zien dat er een een echte James Bond was. Zijn volledige naam was James Albert Bond, en hij was een diplomaat die in de Britse ambassade van Warschau werkte. De documenten die zijn vrijgegeven, lijken te onthullen hij een spion was.

James Albert Bond overleed in 2005, maar zijn echtgenote - Janette Bond - gelooft dat haar man mogelijk spion was. Hij maakte zich namelijk tijdens zijn werktijd erg druk over surveillance en het zou ook blijken uit de vrijgegeven stukken. Toch is niet iedereen het hiermee eens: sommige historici denken namelijk dat Bond enkel werkte voor het Britse leger en meer niet.

Het zou dus mogelijk kunnen zijn dat James Bond echt een spion was. De kans is overigens groot dat Ian Fleming niet van diens bestaan afwist.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Fleming nam de naam van een ornitholoog waar hij een boek van had. Maar het is een vrij algemene naam, daarom nam hij het ook, het kan iedereen zijn. De kans dat er een echte spion zo heette is dus redelijk hoog.

Hiss

Avatar

Er wordt ook nog wel eens een connectie gelegd tussen Ian Flemming en onze eigen prins Bernhard. Flemming zou James Bond gedeeltelijk op hem gebaseerd hebben. Ook al is dat zeer discutabel, het is wel een leuk idee.

CassidyButch

Avatar

Volgens de geruchten heeft Fleming James Bond op Christopher Lee gebaseerd

Spider-fan

Avatar

Christopher Lee was een neef van Fleming. Fleming wilde dat hij Dr. No zou spelen in de eerste film. En volgens Lee wilde Fleming dat James Mason Bond zou spelen.
Ik denk dat Fleming Bond ook wel voor een deel op zichzelf gebaseerd heeft.

https://vocal.media/geeks/5-true-facts-about-ian-fleming-the-author-of-james-bond

NieuwsFilm

meest populair