Algemeen

MGM reageert op verkoop 'No Time to Die', voor $600 miljoen?

Filmstudio wil van niets weten: gewoon naar de bioscoop!

door Bram de Groot om 12:41 in Algemeen
Gisteren was er het gerucht dat er de 25e Bond-film No Time to Die mogelijk naar streaming zou gaan. Netflix en Apple TV+ zouden met filmstudio MGM hebben gesproken om voor ongetwijfeld heel wat miljoenen dollars de uitzendrechten te bemachtigen. Nu is er een reactie van MGM.

Via Bloomberg laat een vertegenwoordiger van MGM weten niet in te willen gaan op het gerucht dat de studio gesproken zou hebben met streamingdiensten. Wel wilde de studio onderstrepen dat de film gewoon voorbestemd is om op het witte doek te verschijnen. No Time to Die is "niet te koop", luidde de reactie.

$600 miljoen voor Bond 25
"De release van de film is uitgesteld tot april 2021 om de ervaring op het witte doek voor bioscoopbezoekers te behouden," werd er verder nog gemeld.

Aan dit bericht voegde Variety toe dat Bond 25 maar liefst $600 miljoen zou moeten kosten. Een enorm bedrag voor een film die zo'n $250 miljoen kostte om te maken. Korreltje zout? Waarschijnlijk.

Op dit moment staat Bond 25 van regisseur Cary Fukunaga gepland voor 2 april 2021. Het wordt de laatste film met Daniel Craig als 007.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

$250 miljoen voor de film zelf maar er is natuurlijk al flink uitgegeven aan de marketing kosten. Volledige kosten worden geschat tussen de $400 en 500 miljoen dollar. Als Bond uitkomt in de bioscopen dan zou het rond de $800 miljoen moeten ophalen om alleen maar break even te spelen aangezien 55% maar terugkomt en de rest voor de bioscopen is. Ook zien ze uiteraard niet alle inkomsten daarvan terug aangezien Craig een percentage krijgt en hun distributiepartner Universal is voor deze film. Aan de andere kant, als een streamingdienst dit zou willen overkopen zouden ze inderdaad rond de $600 miljoen moeten neerleggen aangezien je dan alle inkomsten krijgt en niets naar de bioscopen gaat. In dat geval boekt MGM dus een dikke winst.

Ik vraag me dan ook af of het wel winstgevend is om dit in de bios uit te brengen in deze tijden. Persoonlijk wil ik deze uiteraard op het grote scherm zien maar financieel kan ik het me goed voorstellen dat het naar het streaming wereldje gaat. We weten gewoon niet wat er gaat gebeuren rondom COVID dus wat doe je dan als MGM? Wacht je tot er een vaccin is en consumenten misschien als bezetenen op bioscopen afgaan of cash je nu in en vermijd je niet alleen een enorm verlies maar maak je ook winst? Een ding is wel zeker; het risk management en strategie team draait overuren momenteel.

Angelo1979

Avatar

Pfeeew..., gelukkig.
Wil deze absoluut in de
bioscoop zien.

don lukas

Avatar

Als Amazon dit wist te kopen, dan hadden ze een enorme klap kunnen geven aan Netflix.
Ik zou als ik Jeff Bezos was hier wel 1 miljard voor over hebben.

Pronk47

Avatar

Gelukkig al had ik we gekeken als hij op Netflix kwam.

GreenHornet

Avatar

Maak er maar 2 oktober van. Ik neem April datum niet serieus.

AlfaDrogon

Avatar

Denk dat je volledig verkeerd denkt don lukas. Amazon concureert totaal niet met netflix. Enkel met apple. Netflix en disney zijn de pure streamingsdiensten. Apple en amazon zijn een meer alles in 1 formule die het daarvoor doen. Niet om de grootste streamingdienst te zijn maar voor dat ze hun produkten kopen...

Master Of Films

Avatar

In deze tijden, en kijkend naar de toekomst, ontarm streaming zeer zeker. Sommige films echter moeten in mijn ogen toch een ware IMAX behandeling gaan krijgen. Ik hoop dan ook dat ik Bond rond april in IMAX kan zien.

NieuwsFilm

meest populair