Featured

Alle ongemaakte 'Indiana Jones'-films en waarom ze niet gemaakt werden

Het zijn er nog meer dan je zou denken!

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
De afgelopen jaren hebben George Lucas en Steven Spielberg aan een hele rits Indiana Jones-films gewerkt. Met Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull nemen ze afscheid van de franchise en dragen ze het stokje over aan James Mangold.

Maar de afgelopen jaren hebben ze heel wat projecten ontwikkeld. Die draaiden om geesten, dinosaurussen, wraakzuchtige nazi's en Chinese legendes. In dit artikel zetten we de ongemaakte Indiana Jones-films voor je op een rij.

Indiana Jones and the Castle of Blood: Nadat Temple of Doom bekritiseerd werd vanwege de duistere toon en het extremere geweld, wilde Spielberg dat de derde film meer zou lijken op Raiders qua stijl. Maar George Lucas wilde juist meer horror en huurde daarom Diana Thomas in voor het script. Er is weinig bekend over het scenario, al weten we dat Indy in deze film een spookhuis zou onderzoeken. Spielberg gooide 't concept uiteindelijk in de prullenmand.

Indiana Jones and the Lost World: Daarop kwam Lucas met een meer familievriendelijk concept. Hij had een openingsscène bedacht waarin Indy met een motor over de Chinese muur rijdt en een verborgen vallei vol dinosaurussen ontdekt. In de film zou ook Marion Ravenwood terugkeren en zouden we haar vader Abner ontmoeten. Maar de Chinese overheid wilde niet dat Spielberg en Lucas in het land zouden opnemen en dus werd de boel uiteindelijk ook naar de prullenmand verwezen.

Indiana Jones and the Monkey King: In deze film zou begonnen worden met een gevecht tussen Indy en de bloeddorstige geest Baron Seamus Seagrove III. Daarna zou de actie zich in Afrika bevinden, waar Indy zoekt naar de Garden of the Immortal Peaches. Ook zaten er Japanse piraten, kannibalen en een Nazi met een robotarm in. Helaas werd het project te controversieel bevonden vanwege de stereotypen die erin zouden zitten.

Indiana Jones and the Saucermen from Mars: Lucas wilde aliens naar de franchise brengen. In deze film was er al het idee van vleesetende mieren en het was in een aantal opzichten een voorloper op The Kingdom of the Crystal Skull. Zo zat er ook een kernwapen in en zou Indy moeten trouwen. Maar Steven Spielberg vond het te veel lijken op andere sci-fi films van die tijd.

Indiana Jones and the City of the Gods: Hierin zou Indy aangevallen worden door Nazi-oorlogscriminelen. Ook zouden we zijn tienerdochter ontmoeten en was het echt een wraakfilm. Lucas vond het echter niets, want hij wilde de Sovjet-Unie in de film hebben en niet de Nazi's. En Spielberg vond het een ongemakkelijk idee om een Nazi-film te maken.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gimli II

Avatar

Filmtotaal "Nadat Temple of Doom bekritiseerd werd vanwege de duistere toon en het extremere geweld, wilde Spielberg dat de derde film meer zou lijken op Raiders qua stijl."

Wat een onzin zeg! Ik vind persoonlijk The Temple of Doom het beste deel en Raiders het slechtste!

Renegade

Avatar

Voor mij zijn de eerste drie de beste. Maar als ik een favoriet moet noemen dan is het toch The last crusade.

RoberPaulsen

Avatar

Als dit allemaal zo lees valt Chrystal Skulls best wel mee qua onzinnigheid

AlanSmithee

Avatar

@RoberPaulsen Er is nog wel wat onzinnigheid uit The Crystal Skull gefilterd. In een van de scripts wordt Indy opgegeten door een reuzenslang en verandert de alien op het einde in Hitler

baron nostalgia

Avatar

The lost world en the monkey king lijken mij anders prima verhalen ik ben benieuwd wat ze met het 5de deel gaan doen

NieuwsFilm

meest populair