'Borat 2' verslaat 'Mulan' in kijkcijfers

'Borat 2' verslaat 'Mulan' in kijkcijfers

Grote streamingfilms strijden om kijkers.

Nu de bioscopen dicht zijn of beperkt open zijn met een zeer beperkt actueel groots aanbod, wenden de ogen van de filmliefhebbers zich steeds richting het kleine scherm. Streamingdiensten strijden om de meeste kijkers met grote releases en intensieve reclamecampagnes.

Walt Disney trok even geleden de aandacht door Mulan naar Disney+ te verplaatsen en wist naar eigen zeggen flink wat kijkers te trekken. In het eerste weekend zouden er 1,12 miljoen Noord-Amerikaanse huishoudens de film hebben aangezet.

Borat 2 doet het beter!
Volgens Variety zou het veel goedkopere Borat: Subsequent Moviefilm flink beter hebben gescoord. Maar liefst 1,6 miljoen huishoudens in de States zouden de komedie hebben bekeken. Borat 2 kostte slechts $30 miljoen om te maken, tegenover de $200 miljoen die Disney's Mulan kostte.

Uiteraard is er een groot verschil. Mulan kostte bovenop de abonnementskosten van Disney+ ook nog eens ten minste twee tientjes, terwijl Borat 2 gewoon via het - in de States fors duurdere - standaard abonnement van Amazon.

NieuwsFilm

meest populair