Algemeen

'Borat 2' verslaat 'Mulan' in kijkcijfers

Grote streamingfilms strijden om kijkers.

door Bram de Groot om 10:26 in Algemeen
Nu de bioscopen dicht zijn of beperkt open zijn met een zeer beperkt actueel groots aanbod, wenden de ogen van de filmliefhebbers zich steeds richting het kleine scherm. Streamingdiensten strijden om de meeste kijkers met grote releases en intensieve reclamecampagnes.

Walt Disney trok even geleden de aandacht door Mulan naar Disney+ te verplaatsen en wist naar eigen zeggen flink wat kijkers te trekken. In het eerste weekend zouden er 1,12 miljoen Noord-Amerikaanse huishoudens de film hebben aangezet.

Borat 2 doet het beter!
Volgens Variety zou het veel goedkopere Borat: Subsequent Moviefilm flink beter hebben gescoord. Maar liefst 1,6 miljoen huishoudens in de States zouden de komedie hebben bekeken. Borat 2 kostte slechts $30 miljoen om te maken, tegenover de $200 miljoen die Disney's Mulan kostte.

Uiteraard is er een groot verschil. Mulan kostte bovenop de abonnementskosten van Disney+ ook nog eens ten minste twee tientjes, terwijl Borat 2 gewoon via het - in de States fors duurdere - standaard abonnement van Amazon.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Wie wilt er nou naar Borat kijken? Het is stom en niet grappig.

Master Of Films

Avatar

Darthmar "Wie wilt er nou naar Borat kijken?"

Ik heb gekeken. Smiley face

Darthmar "Het is stom en niet grappig."

Niets is zo subjectief als humor. Zo vind ik b.v. Honest Trailers en Cinema Sins echt stom, dom, flauw en niet grappig. Verder heb ik ook niks met series zoals Friends. Maar voor Monty Python kan je me wel wakker maken. Smiley face

Toegeven, niet elke grap in Borat is geslaagd. Maar sommige grappen landen precies in mijn straatje, waardoor ik toch nog kon genieten. Zoals ik al eerder vermelde de Blood Moon Dance vond ik erg grappig. Zag het ook niet aankomen, want met de opbouw bleek er niets aan de hand te zijn.

Moviemagic

Avatar

Darthmar "Wie wilt er nou naar Borat kijken?"


1,6 miljoen huishoudens in de States.

Overlord

Avatar

ik ben wel benieuwd wat deze wereldwijd heeft gedaan, en of Prime veel nieuwe abonnee's er bij heeft gekregen.
En ja, ook ik heb met plezier gekeken.

Ang3l

Avatar

Gek he. Borat is gratis bij een 2.99 abonnement, Mulan is 20,- bovenop een 7.99 abonnement. Ik denk dat velen wachten tot ie gratis is, wat ook aangeeft wat de echte behoefte aan die film is.

Ik vond Borat2 best wel "leuk" eigenlijk. Beter dan 1. Ik vond deze heel erg richting Er ist wieedr da gaan. Niet de sketches, maar de echte scenes zijn "leuk". Als in: tebnenkrommend hoe ver die Amerikanen meegaan.

Renegade

Avatar

Ik heb me er prima mee vermaakt. Ook de rol van dochter was leuk geschreven en uit gevoerd. De grap met de vriend en ex burgemeester van New York was top. Ja ja hij moest zijn broek goed trekken. Uhuh

KeesjeNL

Avatar

Verslaat Borat 2 ook de Kukident Kleefpasta-reclame die afgelopen januari/februari is uitgezonden? Om maar even een even idiote vergelijking te maken dan die met Mulan...

Draven

Avatar

^ Ja maar nog niet de Mora vegetarische krokettenreclame.

Vleeshaak

Avatar

Iets gratis (bij een abonnement) vergelijken met iets waar je flink voor moet betalen is natuurlijk superscheef en nietszeggend.

Maar goed, er wordt op geklikt en er kan weer een advertentie worden getoond. Goed bezig.

starbass

Avatar

Nieuwe Borat heeft me verrast, hij was een stuk beter dan de eerste vond ik, meer samenhangend verhaal deze keer en net wat minder platvloerse humor.

NieuwsFilm

meest populair