Algemeen

'The Batman' is geen symbool van angst... maar pijn

Batman is echt anders in deze nieuwe film.

door Jim Pedd om 08:00 in Algemeen
In The Batman staat de Dark Knight niet voor angst, maar voor pijn. Daarmee onderscheidt hij zich straks heel erg van eerdere incarnaties van de superheld.

Regisseur Matt Reeves heeft al eens laten weten dat zijn film zich focust op het tweede jaar van Bruce Wayne als de gemaskerde beschermheer van Gotham City. Wat we zien hebben, is dat Gotham City diep in de problemen zit. Daar zijn Carmine Falcone, Riddler en Catwoman ogenschijnlijk schuldig aan.

Duistere Batman
In The Batman is Batman vooral gevormd door trauma, en een personage wiens wonden aan de oppervlakte liggen en dus niet verborgen in de persoonlijkheid van de beste man. Dit is een Dark Knight die niet zegt "I am Batman", maar "I am vengeance". Dat symboliseert het feit dat hij symbool van pijn is, en dus niet angst.

Dat blijkt interessant genoeg ook uit het symbool dat Batman gebruikt in de film: het geweer dat zijn ouders gedood heeft. Dat zit in zijn borst geïntegreerd en laat zien dat Bruce Wayne vooral gedreven wordt door het verlies van zijn ouders. Hij lijkt dus heel vatbaar voor de pogingen van Riddler om Gotham te ondermijnen en er staat deze nieuwe Batman nog heel wat zwaars te wachten.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MR.nobody

Avatar

Ben echt Hyped voor de actie eindelijk gaan we brutal Batman zien die mensen echt trauma's gaat bezorgen

NieuwsFilm

meest populair