Featured

5 films die om de maan draaien

Bijzonder, want normaal is het juist de maan die om de Aarde draait.

door Timothy van Damme om 10:34 in Featured
Afgelopen week ging de prachtige animatiefilm Over the Moon in première op Netflix. De ideale mogelijkheid om 5 andere films te bekijken waarin de maan een hoofdrol speelt. Heb jij nog leuke voorbeelden die de lijst niet gehaald hebben? Laat het weten in de comments.First Man


"That's one small step for man, one giant leap for mankind." De biografie van Neil Armstrong draait natuurlijk vooral om de eerste reis naar de maan. Met niemand minder dan Ryan Gosling in de titelrol weet je dat het met de acteerprestaties wel goed zit.

First Man draait daarnaast ook om het leven van de astronaut op Aarde. Want getroffen door persoonlijke tragedie - waaronder het verlies van zijn tweejarige dochtertje aan kanker - besluit Armstrong zich volledig op zijn missie te focussen.Despicable Me


Wat kun je als superschurk nog doen om op te vallen als alles al gedaan lijkt? Juist, de maan stelen. Dat is dan ook het doel van de gemene Gru. Hij wil de maan laten krimpen om hem zo te kunnen jatten. En het lukt hem nog ook!

In de animatiefilm Despicable Me - ook wel bekend als Verschrikkelijke Ikke - krijgt de schurk echter nog iets heel anders in zijn bezit. Drie jonge weesmeisjes doen zijn bevroren hart smelten, terwijl de populaire Minions voor de humoristische noot mogen zorgen.Apollo 13


De tweede waargebeurde film in het rijtje is een ware heldenfilm met Tom Hanks in de hoofdrol. Hoewel de maan in deze film niet bereikt wordt, speelt de natuurlijke satelliet wel een grote rol in Apollo 13. Met die onvergetelijk ándere ruimtequote: "Houston, we have a problem."

Apollo 13 was de derde ruimtemissie die zou landen op de maan. Na een ongeluk met de raket is niet alleen dat doel onmogelijk geworden, maar is het zelfs de vraag of ze ooit nog terug naar de Aarde kunnen.Moon


In de vervreemdende film Moon is er in de nabije toekomst een ruimtestation op de maan gebouwd. Daar zorgt een enkele werknemer - een briljante Sam Rockwell - er met zijn trouwe robot voor dat de fabriek blijft draaien.

Maar dan ontmoet hij opeens iemand anders; een jongere, sterkere versie van zichzelf. Sam begint aan alles te twijfelen. De missie, zijn geestelijke gesteldheid en zijn gehele bestaan staan op het spel.Le Voyage dans la Lune


Als één van de meest baanbrekende films uit de geschiedenis is Le Voyage dans la Lune uit 1902 (!) een must voor de filmliefhebber. De film - ook wel bekend als A Trip to the Moon is het geesteskind van de visionaire regisseur en goochelaar Georges Méliès. De short zit dan ook vol geniale vondsten die het publiek versteld deden staan.

Een groep wetenschappers is vastberaden het geheim van de maan te ontdekken. Daar treffen zij echter vijandige, insectachtige wezens waar ze de strijd mee aan moeten gaan.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Moon moet je echt kijken.

Decepticon

Avatar

Ja Moon is inderdaad echt goed, vorig jaar maar eens de blu-ray gekocht, moet ik nodig weer eens kijken.

First Man is ook wel goed en Apollo 13 is intussen een kleine klassieker.
Transformers Dark of the Moon vind ik ook wel het noemen waard, heeft hele mooie scènes op de maan en de film is mooi spektakel van jewelste.
Apollo 18 was ook nog wel een geinig horrorfilmpje.

Sunspot

Avatar

Moon dan, zo een vette film, hoewel ik het nogal snel doorhad wat er gaande was, maar zo een vette film, zulke droge scenes ook haha

Een vervolg kan zeker, gezien het einde, hoewel het zo ook goed is, want de 2e film zou dan iets grootschaliger moeten zijn, achtergrond van dat bedrijf, overheden, de aarde.

Crush

Avatar

Die Moon, van Duncan Jones (de zoon van David Bowie), vond ik bij een eerste kijkbeurt fantastisch. Zou ik nog eens willen zien.

NieuwsFilm

meest populair