Algemeen

'Justice League'-regisseur Joss Whedon reageert op racisme-beschuldigingen

De reactie van Whedon laat al enige tijd op zich wachten.

door Jim Pedd om 10:22 in Algemeen
Acteur Ray Fisher uitte wederom forse kritiek op regisseur Joss Whedon. Volgens hem heeft de regisseur de huidskleur van iemand in Justice League digitaal veranderd.

Bijna drie jaar na de release van de DC-film, blijft deze maar voor controverse zorgen. Ray Fisher is de laatste tijd heel duidelijk: volgens hem zat het achter de schermen echt niet goed. Hij vertelde dat Whedon en producenten Geoff Johns en Jon Berg zich misdroegen op de set.

Racisme op de set?
Fisher stelt nu dat heel bewust besloten is door Whedon om personages die door acteurs met een niet-witte huidskleur gespeeld werden, uit de film te halen. Niet alleen was zijn rol drastisch verkleind, ook de personages Iris West en Ryan Choi zijn uit de film gesneden. En Whedon zou CGI gebruikt willen hebben om de huidskleur van een castlid te veranderen.

Een woordvoerder van Whedon reageerde op de claim. "Het individu dat dit statement aflegde, gaf toe dat het iets is dat hij gehoord had van iemand anders en voor waar aan nam, ondanks dat een eenvoudig onderzoek snel had uitgewezen dat dit niet klopt. Zoals altijd bij films, waren er vele mensen betrokken bij het mixen van het eindproduct, waaronder een editor, special effects-persoon, componist en meer mensen, en de senior colorist droeg verantwoordelijkheid voor de toon, kleuren en stijl van het eindproduct. Dit was extra gecompliceerd doordat Zack voornamelijk op film geschoten heeft en Joss het digitaal deed. Het team, dat geleid werd door dezelfde senior colorist die ook voor Zack werkte, moest de twee daarom samenbrengen."

Fisher reageerde ook al hierop: "Dat ligt heel dichtbij de verdediging van Berg; 'Fisher is gewoon aangedaan'. Ik heb mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat Joss Whedon en Jon Berg niet onder de bus geduwd kunnen worden door anderen. Maar als ze dit soort halfbakken reacties publiekelijk maken, dan maken ze mijn werk echt moeilijker. Ik ga nu met mijn gezin de avond in, en zal morgen diepgaander reageren."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Peace

Avatar

Dit lijkt me wat te hard overdreven.

And...Action

Avatar

Zou ontzettend jammer zijn als hierdoor het tweede seizoen van Firefly niet doorgaat.

ridjieddo

Avatar

Ze ontkennen het veranderen van de huidskleur niet en geven vervolgens een vage toelichting. Dus zal wel waar zijn.

starbass

Avatar

Of omdat Fisher prutswerk had geleverd en een extra subplot met Iris West niet toegevoegd had aan het verhaal. Is er echt iemand van huidskleur gewisseld?

Vage verhalen allemaal.

NieuwsFilm

meest populair