Algemeen

'Get Out'-regisseur komt na 'Candyman' met nóg een horror-remake

Een vergeten cultklassieker van Wes Craven krijgt een nieuwe kans.

door Zilko Tarici om 12:00 in Algemeen
Via Collider is bekend geworden dat regisseur Jordan Peele (Get Out, Us) een remake van Wes Cravens cultklassieker The People Under the Stairs (1991) zal produceren voor Universal Pictures.

De hoofdrollen in de oorspronkelijke film werden gespeeld door Brandon Adams, Everett McGill, Wendy Robie, A.J. Langer en Ving Rhames. Cravens film gaat over een jochie en twee volwassen dieven die vast komen te zitten in een huis, dat bewoond wordt door het Reagan-achtig koppel de Robesons. Het huis heeft een kerkerachtige kelder en bevat een hoop ruimtes achter de wanden waar allerlei narigheid verborgen gaat. De film kon indertijd rekenen op goede recensies voor de wijze waarop het klassenstelsel in Amerika metaforisch onder de loep wordt genomen.

Peele heeft de smaak te pakken
Win Rosenfeld zal de film samen met Peele produceren. Peele laat de regie aan iemand anders over, maar zal naar verluidt wel meewerken aan het script, net zoals hij dat deed bij de nog te verschijnen Candyman-remake.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ik vind deze film best een spannende horror film, peopel under the stairs. Voornamelijk de 2 gekke, je moet wel zulke mensen kunnen vinden.

Blockbuster

Avatar

Eén van de twee horrorfilms die Wes Craven maakte voor Alive Films. Die andere was Shocker (1989), en die is ook zeer de moeite waard.

John Carpenter maakte voor Alive Films al eerder twee horror-toppers: The Prince And The Darkness (1987) en They Live (1988).

Draven

Avatar

People under the stairs was toen al PT met Brandon Quintin Adams in de hoofdrol. Het was een hele leuke film met een leuke cast. Niemand die toen klaagde over de kleur van een acteur.

Blockbuster "John Carpenter maakte voor Alive Films al eerder twee horror-toppers: The Prince And The Darkness (1987)"


Prince o̲f̲ Darkness. Smiley face

NieuwsFilm