Oproep tot het maken van 'Spider-Man 4' met Tobey Maguire én Sam Raimi

Oproep tot het maken van 'Spider-Man 4' met Tobey Maguire én Sam Raimi

De hashtag #WeWantSpiderMan4 is bij deze officieel...

In 2007 betekende Spider-Man 3 het abrupte einde van de succesvolle reeks met Tobey Maguire. Ondanks dat Sam Raimi plannen had voor een vierde deel en ook zeker het publiek de films nog niet zat was, trok men de stekker eruit en werd ingezet op een franchise reboot.

Vanuit het niets komt nu acteur Ray Porter (die Darkseid zal spelen in het aanstaande Zack Snyder's Justice League) met een campagne om Sony Pictures te overtuigen zowel hoofdrolspeler Maguire als regisseur Raimi terug te halen en de wens van veel fans in vervulling te laten gaan.

Porter doet de oproep in een video op TWITTER, gedeeld door fan-account The Ayer Cut, met een apart profiel genaamd Spider-Man 4 Campaign en de hashtag #WeWantSpiderMan4 werd trending. Bekijk de clip hieronder:

Porter weet als geen ander wat zo'n campagne teweeg kan brengen, hij heeft er tenslotte zelf van geprofiteerd. In 2017 werd hij al gecast als Darkseid voor Justice League, maar na de bekende problemen achter de schermen, bleef zijn gehele aandeel in de montagekamer achter.

Na de ietwat zwakke release kwamen fans bij elkaar om de Snyder-cut te eisen van Warner Bros. Ze moesten het twee jaar volhouden, maar met succes. Volgend jaar verschijnt diens versie als 4-delige miniserie op HBO Max en Porter's Darkseid wordt daarin de belangrijkste slechterik.

Spider-Verse
Na 13 jaar lijkt er geen toekomst meer voor het duo Raimi/Maguire, aangezien Sony tegenwoordig samenwerkt met Marvel Studio's en Tom Holland de huidige webslingeraar is. Wel gingen de afgelopen weken geruchten rond dat men werkte aan een live-action Spider-Verse.

Onder andere Maguire zou getekend hebben voor de derde Spideyfilm met Holland. Sony ontkrachtte dit (maar dat kan natuurlijk ook een slimme marketingtruc zijn, want waarom zou je je grootste verrassing nu al weggeven?). Mocht alles alsnog doorgang vinden, is er waarschijnlijk niemand die daarna bezwaar heeft tegen een nieuw losstaand avontuur uit het Raimi-Verse, want voor velen zijn die films nog steeds de beste.

NieuwsFilm

meest populair