Gaat 'Borat' voor goud. Oscar goud?

Gaat 'Borat' voor goud. Oscar goud?

Gaat Borat aan de haal met Oscars? Het zou zomaar kunnen.

In 2007 werd de eerste Borat-film al genomineerd voor een Oscar voor Beste script, van onder meer Sacha Baron Cohen en Todd Phillips (The Hangover, Joker). Nu lijkt het vervolg ook een gooi te gaan doen naar één of meerdere Academy Awards. En er zit meer in het vat voor Cohen.

Afgelopen maand verschenen er van Cohen namelijk twee films via streaming. Op 16 oktober kwam The Trial of the Chicago 7 via Netflix online en een week later debuteerde op Amazon Prime Video het veel besproken Borat Subsequent Moviefilm. Beide films zouden voor Oscarnominaties moeten gaan zorgen.

Oscars voor Borat 2 en Cohen?
Voor wie Aaron Sorkins The Trial of the Chicago 7 heeft gezien, zal ongetwijfeld onderstrepen dat de rol van Cohen het beste is in die film. Dus een Oscarnominatie voor Beste mannelijke bijrol zou zeker niet ondenkbaar zijn.


Maar Oscars voor het verder prima ontvangen Borat 2? Met name het aandeel van Maria Bakalova (Transgression) als Tutar Sagdiyev - de dochter van - zou moeten opvallen bij de Academy. Dit vindt niet alleen Cohen. Dit is wat de acteur over de actrice zei tijdens een recent interview:


"Ze is een geweldige acteur. We hebben 600 jonge vrouwen van over de hele wereld geïnterviewd en ze is hilarisch. Ze is een van de meest moedige acteurs in de geschiedenis. Als ze niet wordt genomineerd voor een Oscar, dan is dat een aanfluiting."


Politieke statements
Wat helpt is dat beide films behoorlijk wat politieke statements achterlaat bij het publiek. Een nominatie voor een Oscar voor Beste script lijkt sowieso aan de orde en wie weet wel een nominatie voor Cohen als Borat. Het zou zomaar kunnen... Op welke Oscarwinst zou jij je geld zetten?

NieuwsFilm

meest populair