Nicole Kidman en Anya Taylor-Joy over Robert Eggers' keiharde vikingepos 'The Northman'

Nicole Kidman en Anya Taylor-Joy over Robert Eggers' keiharde vikingepos 'The Northman'

De opnames zijn begonnen!

Robert Eggers wist hoge ogen te gooien met zijn laatste film, The Lighthouse. Op dit moment is hij alweer bezig met zijn nieuwste project, The Northman, waarvoor Nicole Kidman een hoofdrol wist te bemachtigen. In een recent interview laat de actrice zich erover uit.

Kidman had het volgende te zeggen over de opnames van de viking-epos: ''Het is een angstaanjagende ervaring. Ik klink misschien nu dan wel redelijk kalm, maar je zou eigenlijk eens moeten zien hoe het er op de set aan toe gaat. Het is echter goed om je angst te benutten. Ik ben namelijk op mijn best als ik niet te veel heb voorbereid. Ik zou graag zeggen dat ik weet wat ik doe, maar ik maak vaak spontane en gewaagde beslissingen zonder er echt bij na te denken''.

Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy, die al eerder samenwerkte met Eggers aan The VVitch, laat zich op een hele andere manier uit over de film: ''Robert en ik zijn nu al langer vrienden dan collega's. Het is geweldig om opnieuw de kans te krijgen samen kunst te maken. Ik ben trots op dit project en volgens mij wordt het iets ongeziens''.

Taylor-Joy voegt eraan toe dat The Northman even trouw zal blijven aan de historische periode waarin hij zich afspeelt, net zoals The VVitch en The Lighthouse: ''Op de eerste draaidag vertelde ik iedereen dat ze het koud zouden hebben en zich nooit op hun gemak zouden voelen, maar dat het een geweldige ervaring zou worden. Zo gaat het er nu eenmaal aan toe op een Robert Eggers-set''.

Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor o.a. Alexander Skarsgård, Bill Skarsgård,Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe.

NieuwsFilm

meest populair