Waarom is James Bond geen 007 meer in 'No Time to Die'?

Waarom is James Bond geen 007 meer in 'No Time to Die'?

James Bond moet zijn codenaam opgeven.

James Bond kiest er in Spectre uiteindelijk voor om voor de liefde te gaan, niet voor zijn werk. En dus is hij in No Time to Die geen 007 meer. Maar waarom is hij geen 007 meer?

In de promotiecampagne voor No Time to Die is ondertussen heel duidelijk geworden dat Lashana Lynch de nieuwe 007 speelt. Zij is een MI6-agente met de naam Nomi. Zij neemt het werk van James Bond over en als hij terug keert uit pensioen, heeft zij de 007-codenaam.

Waarom eigenlijk
Forever and a Day, een prequelboek geschreven door Anthony Horowitz en gebaseerd op niet eerder gepubliceerd werk van Bond-schrijver Ian Fleming, gaat over de eerste missie van Bond als 007. Het boek bevestigt dat 00-agenten vervangen worden na hun dood of hun pensioen.

Het boek begint zelfs met de woorden 'Dus, 007 is dood." Daarna wordt James Bond ingehuurd als de nieuwe 007. En in de films zagen we het natuurlijk ook al. Er komt een 009 om het leven in de film Octopussy en Bond steelt de auto van een andere 009 in Spectre.

Leven van liefde
In No Time to Die heeft James Bond ervoor gekozen om samen te leven met Madeleine Swann. Ze wonen op Jamaica, als hun leventje verstoord wordt door een gewelddadige aanval. Dat leidt ertoe dat Bond haar begint te wantrouwen, terug gaat naar MI6 en hulp zoekt van Blofeld tegen de gevaarlijke nieuwe vijand Safin.

NieuwsFilm

meest populair