'The Batman' laat een complexe en fragiele Bruce Wayne zien

'The Batman' laat een complexe en fragiele Bruce Wayne zien

Robert Pattinson brengt ons een heel andere Batman.

Acteur Robert Pattinson is straks te zien als de nieuwe Bruce Wayne, a.k.a. Batman. Hij speelt de rol voor regisseur Matt Reeves en laat een heel nieuwe Batman zien.

In The Batman krijgen we namelijk een behoorlijk duistere versie van Batman te zien. En volgens acteur Pattinson heeft dat een hele goede reden. Hij heeft van Bruce Wayne een zeer complex personage gemaakt.

Heel complex
"Ik kijk altijd eerst naar een personage en wat ik ermee moet doen. Dan kijk ik hoe ik nuances toe kan voegen, en het steeds weer complexer kan maken. Batman is een rol die ik hem moeten leren spelen, om de ambiguïteit beter te leren begrijpen. Het is uitgesloten om dit als een eenzijdig personage ter interpreteren. Het is heel mooi, want hij lijkt echt uit twee personen te bestaan," aldus Pattinson.

Dat betekent dus ook dat we een heel andere Bruce Wayne gaan zien dan tot nu toe het geval was. In deze film is Bruce behoorlijk gedesillusioneerd over de kleine impact die hij lijkt te hebben op de misdaad in Gotham, vooral als de Riddler een flinke reeks moorden pleegt.

NieuwsFilm

meest populair