'Borat 2' poster veroorzaakt hevige commotie in Frankrijk

En dat allemaal vanwege een ring...

Dat Borat 2 voor controverse ging zorgen, was een kwestie van wachten. Maar Franse moslims creëren nu een nieuw drama rondom de poster en de reden zal je waarschijnlijk ook niet snel raden.

Zoals te zien op de afbeelding hieronder ligt het ludieke personage van Sacha Baron Cohen in een verleidelijke positie met amper kleding aan (op sokken en schoenen na), wat sieraden en enkel een mondkapje over zijn geslachtsdeel. Maar het bloot is niet waar men over struikelt.

Het gaat om de ring die hij draagt waar in het Arabisch het woord 'Allah' op staat, waar Cohen van oorsprong Joods is. De poster zit in Parijs op zo'n beetje elke bus geplakt en dat brengt chauffeurs in de problemen.

Bekijk de afbeelding
Extra olie op het vuur
Het kan natuurlijk ook een combinatie zijn van het gebrek aan respect voor de bijna-naaktheid en de toevoeging van de ring die moslims van streek maakt. Volgens een bericht in LE FIGARO is in ieder geval het vandalisme op Franse bussen duidelijk toegenomen sinds de poster.

Vele chauffeurs hebben inmiddels geprotesteerd en weigeren nog langer te rijden in bussen met het affiche erop. Zij zien het namelijk ook als 'extra olie op het vuur' in een tijd waar de spanningen tussen moslims en niet-moslims in Frankrijk sowieso al hoog oplopen. Hieronder een filmpje:



NieuwsFilm

meest populair