Deze acteur weigerde Batman en Superman te spelen

Deze acteur weigerde Batman en Superman te spelen

Waarom wilde Josh Hartnett het niet?

Ken jij de acteur Josh Hartnett? Hij speelde rollen in films als Sin City en 30 Days of Night en hij leek lange tijd een belangrijke naam in Hollywood te gaan worden. De afgelopen jaren is het een stuk stiller rond hem. Misschien had hij beter een rol in een Batman of Superman-film kunnen accepteren.

Dit deed Hartnett niet en daarvoor had hij redenen. In gesprek met Metro liet hij weten waarom hij weigerde om de superhelden te spelen. "Op die leeftijd is het heel gemakkelijk om het gereedschap of de pop van iemand anders te worden," legde Hartnett uit tijdens het interview. "Ik was me zeer bewust van de keuzes die ik maakte en ik wilde dat het mijn keuzes waren."

Bekijk de afbeelding
Superman Returns en The Dark Knight
Hartnett was volgens de berichten in beeld om Clarck Kent te spelen in Superman Returns uit 2006 en om Bruce Wayne te spelen in Batman Begins, de eerste film in de Dark Knight-trilogie. De acteur gaf aan dat hij niet wilde dat hij voor altijd vastgeplakt zou zitten aan zo'n rol, aangezien veel acteurs na zo'n rol "worstelen om hun carrière" terug te krijgen.

"Er waren veel krachten die wilden dat ik die films zou maken, maar ik ben altijd geïnteresseerd geweest in verhalen over mensen en ik wilde niet geframed worden tot dat type superheld. In die tijd moesten veel acteurs vechten om hun carrière terug te krijgen nadat ze die personages hadden gespeeld," aldus Hartnett.

NieuwsFilm

meest populair