'Seven'-regisseur tekent exclusief contract bij Netflix

David Fincher gaat de komende 4 jaar aan de slag voor de streaminggigant.

Topregisseur David Fincher heeft een exclusief contract getekend met Netflix. Hij zal de komende 4 jaar aan de slag gaan met content voor het streamingplatform.

Een grote verrassing is dat niet. Fincher werkte als regisseur en producent eerder al samen met Netflix voor bijvoorbeeld House of Cards en Mindhunter. Liefhebbers kunnen de komende tijd meer van dit soort projecten verwachten.

Arrogante klootzak
Dat vertelt de regisseur aan het Franse tijdschrift Premiere. "Ik heb mijn exclusieve contract bij Netflix verlengd met 4 jaar. Afhankelijk van het succes van Mank ga ik ze vragen wat ik kan doen om mezelf te herstellen óf ik word de arrogante klootzak die nu alles in zwartwit wil schieten", zegt Fincher met een knipoog.

"Nee, ik ga content voor ze verzorgen, wat dat ook moge betekenen. Met mijn kleine bubbel aan invloed ga ik proberen om ze zoveel mogelijk kijkers te bezorgen."

Oscar
Mank krijgt een korte bioscooprelease en zal daarna exclusief op Netflix te zien zijn. Men verwacht dat de film zal meedingen voor een Oscar, ondanks de protesten van de klassieke studio's.

Netflix probeert steeds meer talenten aan zich te verbinden. Eerder werd bekend dat Ryan Murphy (Glee, American Horror Story en Ratched) en Shonda Rhimes (Grey's Anatomy en Scandal) een exclusief contract getekend hebben.

NieuwsFilm

meest populair