Disney+ krijgt meer Premier Access-releases zoals 'Mulan'

Disney+ krijgt meer Premier Access-releases zoals 'Mulan'

Het was dus toch een succes.

Mulan schijnt niet het allergrootste succes geweest te zijn. De film kwam uit via Disney+ en was een experiment. Gebruikers konden via Premier Access vervroegd toegang tot de release krijgen, en moesten daar een fors bedrag voor uitgeven.

Het leek er even op dat Disney daarop zou besluiten niet nog meer films op deze manier uit te brengen. Maar dat gaat dus toch gebeuren. Vandaag horen we namelijk via Disney CEO Bob Chapek dat Premier Access zal blijven bestaan.

Meer releases
Tegenover aandeelhouders vertelde Chapek het volgende: "Er zal een rol weggelegd zijn voor Premier Access in ons strategisch aanbod," aldus Chapek. Welke films dat dan gaan worden is nog niet zeker. Gespeculeerd wordt door fans dat het om Black Widow zal gaan, maar die staat op dit moment nog gepland voor een bioscoopreleases.

Tegelijk zie je ook dat Pixar-film Soul uitgebracht is via Disney+, zonder dat daar Premier Access aan opgehangen is. In een statement daarover vertelde Chapek destijds dat "een nieuwe originele Pixar-film altijd een speciale gelegenheid is" en dat de film wat hem betreft nodig was in deze barre tijden.

NieuwsFilm

meest populair