Komen Marvel-films straks niet meer uit in de bioscoop, maar exclusief op Disney+?

Een van de producenten van Marvel geeft antwoord.

Vanwege het coronavirus en de sluiting van de bioscopen, besloot Disney om Mulan exclusief uit te brengen op streamingdienst Disney+. Fans moesten daar dik voor betalen en mochten de film dan extra vroeg zien.

Maar nu hebben we te horen gekregen dat Disney+ meer films exclusief uit gaat brengen. Dat leidt natuurlijk tot speculatie en tot vragen. Want wat voor films gaat Disney dan uitbrengen via Premier Access? Zouden Marvel Studios-films daar ook voor in aanmerking komen? Als je daarop zit te hopen, dan hebben we nog geen duidelijk antwoord, maar blijkt in elk geval dat Marvel blijft gaan voor de bioscoop met zijn films.

Waarschijnlijk niet
"Het lijkt mij dat onze films echt gemaakt zijn voor de bioscoop," aldus Marvel Studios EVP Victoria Alonso. "We hebben altijd gezegd dat we geloven in verschillende formats en dat het belangrijk is om de traditie te bewaken dat je films in een gemeenschap moet zien. Bij Avengers: Endgame hebben we dat zo gedaan als altijd; elke vrijdag voordat een film uitkomt, gaan we ernaar met mensen die hem nooit eerder gezien hebben."

"Als je een film ziet met die 500, of met die 1000 mensen of die 100 mensen die in de bioscoop zaten, wat je voelt als je een film ziet met andere mensen, dan is dat echt heel anders dan wanneer je in de woonkamer met vier of vijf of zes mensen thuis zit. Dus als het mogelijk is, en de gezondheidsstandaarden dat toestaan, willen we onze films in de bioscoop vertonen."

NieuwsFilm

meest populair