Pijnlijk: 'The Matrix 4'-makers in opspraak in Duitsland

Pijnlijk: 'The Matrix 4'-makers in opspraak in Duitsland

Ze organiseerden een feest en vermomden dat als deel van de filmopnames.

De opnames van The Matrix 4 zijn klaar in Duitsland. Dat werd groots gevierd, tot schrik van de Duitse autoriteiten. Het feest dat georganiseerd werd, druiste namelijk direct in tegen de coronaregels.

Er mogen feestjes georganiseerd worden met maximaal vijftig mensen in Berlijn en de naburige deelstaat Brandenburg. Om het einde van de opnameperiode te vieren, werd een groot feest met meer dan tweehonderd aanwezigen gevierd. Dat mag dus niet volgens de regels, al werden er wel maatregelen genomen.

Vermomd als een set
Er waren ongeveer tweehonderd mensen aanwezig op het feest, dat vermomd was als filmset. De gasten werden uitgenodigd als figuranten, om zo de maatregelen te omzeilen. Aanwezigen moesten een mondmasker dragen, "maar mensen droegen ze niet naarmate de avond vorderde", stelt een aanwezige tegen de Bild. Acteur Keanu Reeves en zijn partner, artiest Alexandra Grant, waren ook aanwezig op het feest, maar vertrokken vroeg in de avond volgens de Bild.

Volgens een woordvoerder van Studio Babelsberg was hen verteld dat het onderdeel zou zijn van de filmopnames. Maar daar lijkt het dus nu niet echt op, als we af mogen gaan op de verhalen van de Bild: "Er werden geen regisserende instructies gegeven, er was een clapperboard en niemand maakte opnames."

De Duitse gezondheidsautoriteiten laten weten in gesprek te zullen gaan met de producenten en de studio.

NieuwsFilm

meest populair