Bejubelde 'Joker' is maar bedenkelijk volgens topregisseur

Bejubelde 'Joker' is maar bedenkelijk volgens topregisseur

De DC-film wordt niet goed ontvangen door David Fincher.

Verleden jaar verscheen de DC-film Joker op het witte doek. Het was regisseur Todd Phillips die de film maakte en Joaquin Phoenix (Gladiator, Walk the Line) speelde de hoofdrol. De laatste won een Oscar. Nu is er kritiek op de film van Mank en Se7en-regisseur David Fincher.

"Ik denk niet dat iemand naar dat materiaal zou hebben gekeken en dacht: 'Ja, laten we [Taxi Driver's] Travis Bickle en [The King of Comedy's] Rupert Pupkin nemen en ze samenvoegen, en hem dan in de val van verraad van geesteszieken lokken, en het uit te melken tot een miljard dollar," aldus Fincher tegenover Telegraph.

Geen fan van Joker
Eerder hebben mensen zich al kritisch uitgelaten over de wel erg sterk aanwezige links met de films The King of Comedy en Taxi Driver, allebei met Robert De Niro. Regisseur Phillips heeft eerder aangegeven dat dit opzettelijk is, en dat De Niro ook in Joker te zien is, is daar wel het bewijs van.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Fincher geen fan van de film is. En dat mag uiteraard. Het publiek kwam in 2019 wel met grote getalen op Joker af, met een wereldwijde box office score van bijna $1,1 miljard tot gevolg.

NieuwsFilm

meest populair