Featured

Eén jaar Disney+! Was het de 6,99 euro per maand waard?

Officieel lanceerde de streamingdienst op 12 november.

door Bram de Groot om 08:52 in Featured
Op 12 november 2019 lanceerde Disney+ in een beperkt aantal landen, waaronder in de States en Nederland. Opvallend was dat de streamingdienst al sinds begin september 2019 gratis te testen was in ons land. We zijn nu een jaar verder. Was het de 6,99 euro per maand waard?

Uiteraard krijg je als abonnee een flinke Disney catalogus, regelmatig aangevuld, met reeds verschenen titels van de merken Disney, Pixar, Marvel, Lucasfilm / Star Wars en National Geographic.

En dat is uiteraard ook wel wat waard als je niet zo heel veel films en series kijkt en al geen enorme Dvd / Blu-ray collectie had. En sowieso leuk voor kinderen uiteraard. De echte meerwaarde zit hem voor de wat oudere abonnees waarschijnlijk in de nieuwe content.

Disney+ Originals: voldoende films?
Bij aanvang waren de films Lady and the Tramp en Noelle direct beschikbaar. Daarna volgden de Disney+ Originals Films Togo, Timmy Failure: Mistakes Were Made, Stargirl, Magic Camp, Phineas and Ferb the Movie: Candace Against the Universe, Secret Society of Second-Born Royals en Clouds. Doorgaans duidelijk gericht op een jonger publiek.


Daarbovenop kwamen door de coronacrisis Artemis Fowl, Hamilton en The One and Only Ivan. De grote blockbuster Mulan kwam via VIP Toegang beschikbaar, met een bijbetaling van ruim 20 euro. Komende weken volgen nog Black Beauty, Godmothered en Safety en de eigenlijke bioscoopfilm Soul. Ook waren er enkele specials en documentaires, zoals Black Is King van Beyonce, de natuurdocu Dolphin Reef en de muzikale docu Howard.

Disney+ Originals: voldoende series?
Als we kijken naar de series, dan komen we niet verder dan High School Musical: The Musical: The Series, The Right Stuff en uiteraard The Mandalorian. De laatste zit ondertussen in het tweede seizoen. Komende tijd volgen nog de Marvel-serie WandaVision en Diary of a Future President.


En dan zijn er ook heel wat korte animatiereeksen zoals Forky Asks a Question, SparkShorts en Short Circuit en binnenkort The Wonderful World of Mickey Mouse. Onder meer de docuseries The Imagineering Story, Disney Insider, Disney Gallery: The Mandalorian, Into the Unknown: Making Frozen 2 en Inside Pixar verschenen ook.

Dus... Is Disney+ de centen waard?
Het antwoord daarop hangt uiteraard erg af van je kijkgedrag. In vergelijking tot andere diensten zoals Netflix en Amazon Prime Video, is het aanbod erg mager en erg gericht op de jongere kijker. Wat zeg jij? Was het eerste jaar van Disney+ de 6,99 euro per maand echt waard?

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TheMorry

Avatar

Nee, het was het niet waard. Maar ik geef Disney hiervan niet de schuld. Corona heeft gewoon een grote impact gehad. Ik heb wel een heel jaar elke maand betaald en af en toe wat gekeken. Als 2021 weer mager wordt dan stop ik er wel mee.

badhatharry

Avatar

Ik had een jaar abo afgesloten, maar heb het niet verlengd. Ik zal eind december een maand abo afsluiten denk ik om the Mandalorian te kijken.
Ik vond het niet waard afgelopen jaar, keek te weinig.

Inartie

Avatar

Heb het na de gratis proefperiode één maandje betaald gehad. Vond vooral het serie aanbod erg mager en dat is nu, mede door corona, niet veel beter geworden.

Voor december ga ik het weer een maandje nemen. Het is een kersttraditie om alle Star Wars films opnieuw te kijken en ipv het internet af te sruinen of er nog ergens een versie te vinden is, betaal ik die 7 euro wel, maar daarna cancel ik het weer, vooral omdat de eerste Marvel serie ook nog wel even duurt.

Master Of Films

Avatar

Ik vraag mij af hoeveel FT'ers in die D+ onzin hebben geloofd.
Het is maar dat ik familieleden heb met een D+ abbo, zodat ik mee kon kijken naar The Mandalorian.

Mav Damian

Avatar

MOF "zodat ik mee kon kijken naar The Mandalorian."
Kijk eens aan 70 euro gespaard voor een jaar om daarvoor Dune te gaan bewonderen in IMAX. Smiley face Smiley face

Overlord

Avatar

Netflix heb ik vanafhet begin, en nog geen maand opgezegd.
Disney had ik ook vanaf het begin, maar toch wel na een aantal maanden stopgezet. Er komt simpelweg onvoldoende leuk nieuw materiaal bij. In December ga ik wel weer starten voor the Mandalorian, Mulan en Wandavision in Januari. Daarna zie ik wel weer.

GreenHornet

Avatar

Als je alleen Originals kijkt valt het tegen. Backlog is leuk maar dat heb ik al eens gezien.

GreenHornet

Avatar

Als je alleen een jaar abbo hebt gepakt voor Mando. Dan is het een dure serie om te Kijken.

Maac

Avatar

Ik heb alle Disneyfilms van vroeger zelf gedigitaliseerd, maar ik kan me heel goed voorstellen dat Disney+ hartstikke fijn is voor gezinnen met jonge kinderen. Er staat tenslotte dezelfde content op waar wij mee zijn opgegroeid.

Voor volwassenen is de content een stuk beperkter en haal je de abonnementskosten er niet makkelijk uit.

ThEnd

Avatar

Zeker, met een jaarabonnement betaal ik ongeveer de helft als voor m'n Netflix standaard-abonnement. Heb de nodige films en series gekeken. Uiteraard Mandalorian (+ de docuserie), maar ook Runaways, Tron: Uprising, Inhumans (slecht!), laatste seizoen Clone Wars, Star Wars: Resistance, Muppets Now. En dan komen volgend jaar natuurlijk ook nog MCU series er aan.

Bilbo

Avatar

Het grootste probleem van Disney+ is niet dat er weinig aanbod is (want ze hebben echt wel genoeg), maar dat Disneys catalogus al heel bekend is. Meestal heb je het merendeel van de films al gezien. Het is dus een uitstekend platform als je iets wil herontdekken, niet zozeer om nieuwe films of series te bekijken.

Het is een platform voor luchtig familievermaak, niet zozeer voor de zelfbenoemde "cinefiel". En prima, dat mag er ook zijn.

Secret1994goesFilm

Avatar

Ik wacht eventueel pas met dit 'eens' aan te schaffen als de MCU series echt van start zijn gegaan.

kuifjeschaap

Avatar

Ik had een jaarabonnement afgesloten, en aan de kinderen van mijn zus cadeau gedaan voor Sinterklaas. Ik heb zelf denk ik het afgelopen jaar 10 a 12 x wat gekeken op Disney+. Voor mijzelf verlenging ik hem niet meer, en de kinderen zijn ook uitgekeken.

Misschien neem ik nog een keer een maandabonnement wanneer er een marvel-serie helemaal op staat.

reporterdavid91

Avatar

Catalogus is rijkelijk gevuld. Er is genoeg, maar vele hadden veel al gezien. Er is genoeg (Nat Geo, Fox word ook steeds meer). Ik wacht op de Lilo & Stitch film...

SoloSlim

Avatar

Veel content is er niet en dan sommige films missen dan ook nog eens nederlandse ondertiteling. Voor die prijs zou het toch ietsje meer mogen zijn..

Jarneau

Avatar

Ik heb het sinds vorige week geannuleerd. Besefte dat ik eigenlijk nooit meer keek nadat ik de live-action remakes en de Marvel films had gezien. Misschien weer als er nieuwe content komt volgend jaar maar voor nu vind ik het de €7,- niet waard.

Fluffer

Avatar

Als ze geld zouden bijgeven dan misschien maar ik zou er nooit een euro aan uitgeven .

tyler durden

Avatar

Toen ik na 4 maanden pas 1 docu en 2 films had gekeken, had ik het vermoeden dat het niet de moeite waard was. De laatste week v mn abbo de mandelorian er doorheen gejaagd dus nog enigszins met een goed gevoel afscheid genomen. Denk niet dat het erweer in komt( zonder fix/hulu is het gewoon te eenzijdig). Na prime en netflix, zou ik hbo max overwegen. Apple tv+ app zag ik opeens op mn lg verschijnen. Die app ziet er wel weer meteen goed uit zowel de app als de beeldkwaliteit vd gratis content maar vind het aanbod nu te mager.
Amazon heeft voor 2.99 e de meeste bang voor the buk, vraag mij alleen af hoe lang ze de prijs handhaven.

Artificialis

Avatar

Elke streamingdienst is incompleet, op dat vlak is Disney+ niet minder waardevol dan de andere streamingdiensten. Het hangt er maar net vanaf wat je wilt (terug)zien. Voor een volledige filmlijst heb je inmiddels meerdere streamingdiensten nodig. Netflix is alles behalve toereikend.

Goku32

Avatar

Ik heb de gratis Disney plus meegemaakt. Daarna niet aangemeld voor de acount, want als alleen de star wars serie een topper is ga ik niet me aanmelden voor Disney plus, echt een onzin dat. Verder hebben ze niks biezonders of zo

NieuwsFilm

meest populair