Algemeen

Aankomende 'Transformers'-film haalt nieuwe regisseur binnen

Vaarwel Michael Bay en welkom...?

door Arjen Rooseboom om 08:00 in Algemeen
Na de magere ontvangst van het vijfde Transformers deel The Last Knight (2017) en de positieve reacties op spin-off Bumblebee (2018) wist men het zeker, tijd om zachtjes te gaan rebooten en explosievenfetisjist Michael Bay maar eens te vervangen.

De afgelopen maanden waren er twee scripts in ontwikkeling, eentje van James Vanderbilt en nog eentje van Joby Harold. Volgens DEADLINE hebben Paramount Pictures en Hasbro Studio's uiteindelijk besloten om verder te gaan met het script van Vanderbilt.

Tevens is er ook al een naam in vergevorderde gesprekken om de boel te gaan regisseren en dit blijkt de 32-jarige Steven Caple Jr te zijn, voor velen waarschijnlijk het meest bekend van zijn regiewerk aan Creed II (2018).

Zoals bekend, en dankzij de goede ontvangst van Bumblebee, moet het aankomende deel een nieuwe kijk op de franchise geven en dus volledig los staan van de continuïteit uit de gecreëerde tijdlijnen van Bay.

Animatie
Beide studio's werken daarnaast ook aan een geanimeerde prequelfilm welke geleid zal worden door Toy Story 4 (2019) maker Josh Cooley.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Een (niet volgens mij) magere Bay Transformers haalt iets meer dan 600 miljoen op. En een goede Knight Bumblebee haalt iets meer dan 400 miljoen op.

Waarbij budget iets van 100 miljoen verschil was. Dus per saldo zullen ze het ongeveer even goed hebben gedaan.

Robbepost

Avatar

Ik vind Bumblebee beter dan 2, 4 en 5 maar ook echt niet goed.
De designs en transformaties waren wel echt beter, het cybertron stuk was cool en die Bay crap zat er niet in, maar dat was het dan ook wel.
Cena en het schattige Bumblebeetje vind ik lachwekkend slecht.

Volledig opnieuw beginnen aub.


Artificialis

Avatar

Ik wacht nog steeds op een film waarin de Transformers de hoofdrol spelen. En waarin zij onderling doordachte dialogen hebben. In Bumblebee zaten we weer twee uur naar gepiep te luisteren.

adofmirosch

Avatar

Ik denk dat ze eerst een Cybertron film moeten maken, dan heb je niet die irritante mensen er in.

horizon

Avatar

Maar een Cybertron-only film gaat financieel echt heel hard floppen (in een normale bioscoop situatie). De meeste bioscoop bezoekers zitten daar niet op te wachten. En de Transformers fanbase is te klein om het alleen te dragen.
Als tekenfilm serie (zie recente war of cybertron) op streaming werkt dat natuurlijk wel.

Gigan72

Avatar

@horizon
Mee eens een film met alleen transformers is leuk voor de fans.
Het grote publiek zit daar niet op te wachten en zal er niet heen gaan.

Bumbelbee daar van is alleen de eerste 10 leuk daarna wordt het echt slecht.
Cena is echt een bagger acteur.

Olivia200312

Avatar

Veel mensen zijn echt vergeten dat Bay films meer dollars hebben gehaald dan Bumblebee. Er was meer acties dan in Bumblebee.

Gigan72

Avatar

De laatste TF van Bay was eenflop maar heeft nog meer geld binnen gebracht dan Bumbelbee.

Dominar Rygel XVI

Avatar

Snap niet dat iedereen zegt dat de films zo slecht waren. Vond ze allemaal wel goed, bumblebee was juist de saaiste. En ze Moeten eerst eens het verhaal afmaken can all de cliffhangers uit de last knight voor dat ze andere tijdlijnen doen

Gigan72

Avatar

^
Mee eens ze moeten het verhaal van Unicron afmaken.
En niet opnieuw beginnen.

Bigds9fan

Avatar

De Bay films zijn echt bar slecht. Bumblebee is leuk maar het nivo van The Transformers The Movie wordt nergens gehaald.

Decepticon

Avatar

Volgens John Campea zegt Deadline juist dat het script van Joby Harold gebruikt wordt, niet die van Vanderbilt.

Hoe dan ook, ze moeten gewoon voor een complete reboot gaan, Deadline meldt dat Paramount voor een revamp gaat.of maak het Unicron verhaal van The Last Knight af.

Er wordt door velen gezegd dat een Transformers film zonder mensen het niet goed genoeg zal doen aan de box office. En ik lees hier dat de fanbase niet groot genoeg is on het alleen te dragen.
Hoe weet je dat, het is nog niet eens geprobeerd!
Het zijn volgens mij nog altijd de Transformers waar de mensen voor naar de bioscoop gaan, niet de menselijke personages. En een Cybertron animatiefilm lag toch ook altijd in de planning. Als ouders hun kids vragen wie in de (animatie) film speelt, zeggen de kids: de Transformers!! En die ouders zullen dan toch echt hun kids mee gaan nemen in grote getallen.

NieuwsFilm

meest populair