Officieel: 'Wonder Woman 84' deze kerst zowel in bios als op HBO Max (zonder bijbetaling)

Officieel: 'Wonder Woman 84' deze kerst zowel in bios als op HBO Max (zonder bijbetaling)

Noem het een kerstgeschenk.

Wonder Woman 84 wordt officieel op eerste kerstdag uitgebracht. Dat heeft Warner Bros. woensdag bevestigd. Bijzonder is dat de langverwachte vervolgfilm die dag zowel in de bioscopen als op HBO Max zal verschijnen.

Bekijk de afbeelding
Warner Bros. heeft de knoop rondom de release van Wonder Woman 84 doorgehakt. Lang was onzeker of een bioscooprelease vanwege de coronacrisis haalbaar was. Ook doken er de laatste tijd steeds meer geruchten op dat de studio zou overwegen om de superheldenfilm met Gal Gadot in de hoofdrol rechtstreeks op streamingdienst HBO Max uit te brengen.

De studio kiest nu dus voor beide routes. Wonder Woman 84 zal daarom vanaf 25 december zowel in de bioscopen (die op dat moment open zijn) als op HBO Max te bewonderen zijn. Abonnees hoeven - in tegenstelling tot Disney's Mulan - niet bij te betalen voor de blockbuster. HBO Max is echter niet in Nederland beschikbaar.

Kerstcadeau of commerciële meesterzet?
"Op een bepaald moment moet je besluiten om de liefde en vreugde die je te bieden hebt te delen, ook al gaat dat ten koste van al het andere [de omzet, red.]", reageert regisseuse Patty Jenkins op het nieuws. "We houden van onze film zoals we van onze fans houden. Daarom hopen we oprecht dat onze film jullie allemaal een beetje plezier zal bezorgen deze vakantie".


Is deze actie van Warner Bros. echt een teken van liefdadigheid? Daar lijkt het wel op. Hoewel de release van Wonder Woman 84 op HBO Max de streamingdienst ongetwijfeld een flinke boost gaat geven qua abonnees, is de kans dat de DC-film eenzelfde omzet behaalt als onder normale omstandigheden ontzettend klein. Eerder dit jaar ondervond de studio dat met Christopher Nolans Tenet.


Wonder Woman 84 is dus van 25 december te zien!

Update: Variety meldt dat Wonder Woman 84 buiten de Verenigde Staten al op 16 december in de bioscoop zal worden uitgebracht!

NieuwsFilm

meest populair