Featured

Snode plannen superschurk Darkseid in 'Zack Snyder's Justice League' eindelijk onthuld

We weten nu waar Darkseid op uit is.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Waarom ontstaat er eigenlijk een intergalactische oorlog in Justice League? Regisseur Zack Snyder legt eindelijk uit waarom superschurk Darkseid het op de Aarde en haar inwoners voorzien heeft.

Voor streamingdienst HBO Max mag Snyder eindelijk zijn Snyder Cut van Justice League uitbrengen. Die filmversie kost een kleine 70 miljoen dollar en omvat onder meer vijf minuten volledig nieuw materiaal, maar vooral heel veel hersteld materiaal. Steppenwolf lijkt de voornaamste schurk, maar hij wordt aangestuurd door Darkseid die ook een rol krijgt.

De doelen
Tijdens een breakdown van de nieuwste Justice League-trailer, bevestigde Snyder de voornaamste reden van Darkseid om de Aarde aan te vallen. Hij is op zoek naar de Anti-Life formule, een wapen dat in het DC-universum degene die het in handen heeft complete macht over zelfbewuste wezens geeft.

Darkseid "graaft in de Aarde, omdat hij denkt dat de Anti-Life formule daarin zit. Hij moest de Aarde breken om de Anti-Life formule op te sporen. In de film zien we dat het een fysieke vorm krijgt, dat is waar die patronen van lava voor staan." De patronen moeten vervolgens ontcijferd worden om de formule uit te werken.

Oorspronkelijke versie
In de bioscoopversie van Justice League zagen we Steppenwolf die formule opsporen. Maar het werd toen niet bevestigd dat diens invasie plaatsvond om de Anti-Life formule op te sporen. Vele fans dachten wel dat de vurige symbolen in de Aarde stonden voor die formule.

In hoeverre dit invloed zal gaan hebben op het verhaal van Justice League is nog niet helemaal duidelijk. Maar het moge wel duidelijk zijn dat opperschurk Darkseid in deze film een comic-accuraat verhaal krijgt en dominantie over het hele universum nastreeft.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThysRomani

Avatar

Wat ook slim zou zijn is dat Darkseid een soort...tja...hoe noem je zo iets...handschoen heeft, waarin hij bepaalde...tja...even denken, kristallen? stenen? moet verzamelen? Bijvoorbeeld een stuk of 6. En als hij ze eenmaal heeft, dat hij dan een thumbs up geeft en dat er dan iets gigantisch gebeurd.

De Justice League moet dat natuurlijk voorkomen.

Eddie Singer

Avatar

@ ThysRomani: Make no mistake...het personage Thanos(met of zonder handschoen) is geïnspireerd op het personage van Darkseid.
Darkseid verscheen in 1970 voor het eerst in de DC-comics. Thanos 'pas' in 1973 bij Marvel-comics - Marvel wilde letterlijk een Darkseid-achtige schurk.
Darkseid zoekt inderdaad de 'Anti Life Equation', zoals Thanos 'Infinity Stones' zoekt. Ieder heeft zo z'n One Ring.

Marvel's Deadpool is ook 'gekopieerd' van DC's Deathstroke.
De Hulk is een kopie van DC's Solomon Grundy.

Ach....cuts...where we're going...we don't need cuts....

Jeroenevertp

Avatar

Ik snap iets niet, misschien wil iemand het uitleggen :

Ik lees nu al een paar keer dat er een compleet nieuwe film komt, maar ook dat er maar 5 minuten nieuw materiaal in zit.

- Gaat men materiaal gebruiken dat er wél is, maar niet in de eerste film zat ? (Zoiets als de Richard Donner cut van Superman 2)
- Of is de film exact hetzelfde maar dan met 5 minuutjes meer materiaal ? Hoe wil je Darkseid z'n "werk" laten doen met 5 minuten ?

Ik begrijp het niet zo goed

ThysRomani

Avatar

@Eddie: No mistake made. Zie het meer als een droge grap van me. Kennelijk niet droog genoeg for the likes of Eddie Singer????

@Jeroen: De film wordt gebaseerd op bestaand materiaal (De Whedon versie heeft veel materiaal niet gebruikt en heeft zelf ook reshoots / aanvullende shoots gedaan. Daarnaast zijn er extra shoots, wat dus 5 minuten aan extra beeld oplevert. Klinkt weinig, maar je kunt er al met al een redelijk andere versie van maken. En wat betreft Darkseid. Denk niet dat dit helemaal verwerkt is in de 5 minuten. Volgens mij is het CGI.

De Snyder versie zal - denk ik - meer in de BvS stijl zijn, waar die van Whedon compleet los liet van die stijl, met alle gevolgen van dien.

Eddie Singer

Avatar

@ThysRomani: Smiley face Dan was het een goede grap!

It was zeker niet slecht....

NieuwsFilm

meest populair