Snode plannen superschurk Darkseid in 'Zack Snyder's Justice League' eindelijk onthuld

Snode plannen superschurk Darkseid in 'Zack Snyder's Justice League' eindelijk onthuld

We weten nu waar Darkseid op uit is.

Waarom ontstaat er eigenlijk een intergalactische oorlog in Justice League? Regisseur Zack Snyder legt eindelijk uit waarom superschurk Darkseid het op de Aarde en haar inwoners voorzien heeft.

Voor streamingdienst HBO Max mag Snyder eindelijk zijn Snyder Cut van Justice League uitbrengen. Die filmversie kost een kleine 70 miljoen dollar en omvat onder meer vijf minuten volledig nieuw materiaal, maar vooral heel veel hersteld materiaal. Steppenwolf lijkt de voornaamste schurk, maar hij wordt aangestuurd door Darkseid die ook een rol krijgt.

De doelen
Tijdens een breakdown van de nieuwste Justice League-trailer, bevestigde Snyder de voornaamste reden van Darkseid om de Aarde aan te vallen. Hij is op zoek naar de Anti-Life formule, een wapen dat in het DC-universum degene die het in handen heeft complete macht over zelfbewuste wezens geeft.

Darkseid "graaft in de Aarde, omdat hij denkt dat de Anti-Life formule daarin zit. Hij moest de Aarde breken om de Anti-Life formule op te sporen. In de film zien we dat het een fysieke vorm krijgt, dat is waar die patronen van lava voor staan." De patronen moeten vervolgens ontcijferd worden om de formule uit te werken.

Oorspronkelijke versie
In de bioscoopversie van Justice League zagen we Steppenwolf die formule opsporen. Maar het werd toen niet bevestigd dat diens invasie plaatsvond om de Anti-Life formule op te sporen. Vele fans dachten wel dat de vurige symbolen in de Aarde stonden voor die formule.

In hoeverre dit invloed zal gaan hebben op het verhaal van Justice League is nog niet helemaal duidelijk. Maar het moge wel duidelijk zijn dat opperschurk Darkseid in deze film een comic-accuraat verhaal krijgt en dominantie over het hele universum nastreeft.

NieuwsFilm

meest populair