'Hitman'-regisseur legt uit waarom hij een Marvel-film afwees

'Hitman'-regisseur legt uit waarom hij een Marvel-film afwees

Niet iedereen wordt enthousiast van deze grootschalige superheldenfilm.

Ze hoeven zich bij Marvel nooit druk te maken dat ze geen enthousiaste regisseurs voor hun projecten kunnen vinden, maar er zijn ook genoeg mensen die niets (meer) met het superheldenbolwerk te maken willen hebben. Xavier Gens, regisseur van de actiefilm Hitman uit 2007, behoort tot die laatste groep.

Hoewel het maken van een Marvel-film een enorme boost aan je carrière kan geven, ziet Gens er helemaal niks in. De Franse regisseur was ooit in gesprek met Marvel voor een nieuwe film, maar wees het uiteindelijk af toen hij besefte dat hij zich alleen zou hoeven bezig houden met het regisseren van de acteurs in plaats van de gehele productie.

Niet interessant
Gens: "Ik was in gesprek met Marvel en toen werd het me duidelijk dat alle digitale effecten en actiescènes zouden worden gemaakt door een machine in Londen. Ik zou enkel de acteurs regisseren en dat leek me nou niet echt interessant."

"In Europa ben je als regisseur de baas over het hele proces van de film. Ik denk dat de meeste Europese filmmakers daarom vaak nee zeggen tegen Amerikaanse studiofilms. Bij dit soort producties doe je niet veel meer dan acteurs regisseren voor een groene achtergrond. In Europa ben je verantwoordelijk voor de hele film, van begin tot eind."

Catastrofale ervaring
Gens: "Het maken van een Marvel-film kan echt iets aan je loopbaan bijdragen, maar ik vraag me tegelijkertijd af of iemand de namen van de Captain Marvel-regisseurs nog weet. Ik heb al eerder een catastrofale ervaring meegemaakt met een studiofilm, Hitman, en ik heb daar geen zin meer in. Zeker niet nu ik 45 ben. Daarom zeg ik nu standaard nee tegen alle aanbiedingen uit Amerika."

Gens is niet de enige die er zo in staat. De Argentijnse regisseur Lucrecia Martel wees Black Widow met dezelfde argumenten af, en Edgar Wright verliet vroegtijdig de set van Ant-Man.

NieuwsFilm

meest populair